Muzica veche, muzica noua, muzica buna

0
385

muzica  Fie ca e un hobby sau o simpla modalitate de relaxare, fie ca o utilizam ca mijloc de terapie sau sursa de venit lunar, muzica a facut si inca face parte din noi si din cultura noastra. Spune-mi ce muzica asculti, ca sa iti spun cine esti, ca sa iti admir gusturile sau sa iti sugerez sa ti le imbunatatesti!

Generatiile anterioare investeau mai mult in muzica si in pasiunea pentru muzica decat o facem noi, astazi. Dependenti fiind de radio si aparatul ala numit “casetofon”, trebuiau sa isi achizitioneze cu regularitate casete (sa prespunem ca deja depasisera era patefonului si a discurilor de vinil) ca sa fie la zi cu noutatile in materie muzicala. Acum doar pasionatii de anumite genuri muzicale mai cumpara CD-uri si albume, caci avem la dispozitie atotputernicul Internet si plurivalentul YouTube, gata sa ne indeplineasca orice dorinta.

Cum insa putem noi descoperi si alte feluri de muzica, cu care nu suntem neaparat familiarizati sau care ne-ar placea desi nu stim asta inca? Desigur, tot la YouTube am apela, insa uneori se intampla sa nu stim ce cautam sau ce ne dorim…si chiar si el ne mai lasa balta uneori! Iata ca exista si o serie de site-uri, altele decat cele cu care ne-am obisnuit deja, care ne-ar putea imbogati cultura muzicala sau ne-ar satisface curiozitatile.

  1. Hypem. Asculti muzica gratuit, iti faci un cont tot gratuit, iti creezi un playlist propriu, din toate genurile muzicale cunoscute de toti (Pop, Rock, Jazz, Hip-Hop etc.), dar si lucruri mai noi precum Dubstep-ul, Future Garage, Experimental, Lo-Fi s.a.
  2. A Song A Day. Ce este? Un serviciu care iti recomanda in fiecare zi cate o piesa, prin e-mail. Din nou, genuri muzicale diverse, dupa preferinte si placeri.
  3. Indie Shuffle, un serviciu muzical complex, realizat cu ajutorul mai multor colaboratori ce studiaza tendintele actuale si pot oferi sugestii si informatii oricui le solicita. Genurile muzicale sunt si ele multiple si mai mult decat ofertante.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns