Proiect: Angajații care lucrează mai mult de 6 ore/zi vor avea pauze de cel puțin 60 de minute și săli de mese

0
612

Modificări Codul Muncii! Angajații care lucrează mai mult de șase ore pe zi trebuie să aibă dreptul la o pauză de masă de cel puțin 60 de minute și la săli de mese sau cantine, după cum spune proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, propus de Andrei Valentin Sava, deputat PSD, care a fost depus în Senat.

„În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, angajații au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern”, se arată în proiectul de lege.

Iată cum își motivează inițiatorul proiectului inițiativa: „După 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului. Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres şi pot contribui la o stare mai bună a angajatului şi un randament mai mare”.

Lasa un raspuns