Mită, şantaj, mărturie mincinoasă – posibile infracţiuni în combinaţia dintre sindicalistul Mircea Bărbuceanu şi „universitarul” Gigi Axinte!

0
262

Am prezentat ieri o serie de grave abateri etice comise de şeful Sindicatului Liber din cadrul Universităţii din Piteşti, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu.

Astăzi ne vom referi la o serie de aspecte, în opinia noastră penale, care au transformat relaţia de adversitate şi ură dintre sindicalistul Bărbuceanu şi afaceristul Gigi Axinte într-un parteneriat dubios, concretizat într-un contract de închiriere cu mari probleme de legalitate şi în realizarea unor invenţii la care Gigi Axinte n-a participat, ci doar a sponsorizat!

Ce trebuie investigat din punct de vedere penal de organele abilitate? (Şi va fi, cu certitudine!) Ei bine, sunt câteva potenţiale infracţiuni de care nimeni nu s-a ocupat să le cerceteze:

Unu: contractul de închiriere al Restaurantului Academica pare o dare şi luare de mită ca la carte. După ani întregi în care liderul SLUP l-a atacat la baionetă pe Gigi Axinte, într-o noapte s-au înţeles şi sindicatul condus de primul a primit, pe degeaba, bunuri în valoare de 250.000 de RON. Practic, o afacere la cheie. Chiria de 100 de lei pe an, bani plătibili în ultima zi a fiecărui an, este o batjocură, nu este o chirie reală pentru bunurile extrem de valoroase şi aducătoare de venituri considerabile primite de sindicat. Faptul că Bărbuceanu n-a mai scos un cuvânt rău despre Axinte după finalizarea acestei tranzacţii poate fi interpretat exact în acest sens. Adică i s-a închis gura! Asta dacă nu cumva organele de cercetare penală nu vor merge mai departe şi vor considera această tranzacţie urmarea unui gen de şantaj de tipul zic atâtea despre tine până te fac să-mi închizi gura cu o afacere la cheie. Pentru că, după ce Restaurantul Academica a ajuns la SLUP, Gigi Axinte a ajuns brusc, în declaraţiile publice ale lui Bărbuceanu, de la oaia neagră a universităţii la „un profesor decent, care îşi face treaba”.

Doi: dobândirea statutului de inventator de către Gigi Axinte, cu complicitatea lui Mircea Bărbuceanu şi a celorlalţi aşa-zişi coinventatori (singurul autor al invenţiei este Claudiu Șuțan, cadru didactic la UPIT), stă la baza comiterii mai multor infracţiuni. O dată falsurile în sine, pentru că a plăti diurne, cazări etc. nu înseamnă a fi inventator. Apoi faptul că au depus toţi declaraţii de martor în instanţă în care au povestit cum şi-au adus ei contribuţia la invenţie constituie infracţiunea de mărturie mincinoasă!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns