Mircea Drăghici – băiatul de casă al tuturor, omul nepotrivit la locul nepotrivit în partidul nepotrivit!

0
314

În mod sigur, deputatul Mircea Drăghici, trezorierul PSD şi coordonatorul PSD Online, are şi calităţi. Las evidenţierea acestora în seama nenumăraţilor fini, jurnalişti de casă, nulităţi promovate în fel de fel de funcţii pentru care nu-i recomanda nimic şi mai ales în seama pulifriciului de la Cluj care a devenit gazetar PSD din convingere (şi pentru patru miliarde lei vechi!).

Pentru prima dată în presa argeşeană, vom spune clar şi apăsat motivele pentru care Mircea Drăghici trebuie să plece din toate funcţiile pe care le ocupă în PSD Argeş şi să se retragă ca simplu membru la organizaţia din Curtea de Argeş. Unde să-şi ispăşească prin muncă politică toate erorile, toate gafele şi toate tâmpeniile sinistre pe care le-a comis pe scena politică!

Precizez de la început că mă bucur sincer că Mircea şi soţia lui, Georgiana, au scăpat de puşcărie în dosarele penale în care DNA a încercat să-i lase fără libertate! Mai ales că în cazul soţiei prejudiciul era infim, iar pedeapsa ar fi fost complet disproporţionată!

În aceste zile, oameni proşti şi fără minte încearcă să-l prezinte pe Mircea Drăghici drept unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Şi tot ei spun că Drăghici ar trebui să plece laolaltă cu Anca Alexandrescu, cu Darius Vâlcov, cu Codrin Ștefănescu etc.

E fundamental greşit! Mircea trebuie să plece nu din motive de loialitate (calitate care în cazul lui nu există!), ci pentru incompetenţă. Pentru faptul că i-au fost acordate sarcini mult peste posibilităţile lui. Pentru faptul că s-a comportat, în funcţiile de trezorier şi mare strateg online, ca un Dinu Păturică pe steroizi!

Mircea Drăghici este creaţia lui Constantin Nicolescu. Fostul lider al PSD Argeş l-a luat pe Drăghici de la service-ul IATSA, unde freca bujii şi curăţa carburatoare, şi l-a numit subprefect. Apoi l-a făcut deputat! A fost una dintre greşelile majore comise de Nicolescu, nu doar pentru faptul că subprefectul Drăghici a fost parte în scandalurile Millenium, Lubine, Knall etc., ci mai ales pentru faptul că, imediat ce Mirciulică a prins cheag, Constantin Nicolescu n-a mai fost nici „domnul preşedinte”, nici „Şefu’”, ci a ajuns… „Mustaţă”! Iar deciziile liderului n-au mai fost respectate, pentru că micuţul mecanic de service ajunsese în siajul lui Victor Ponta, de unde putea să-l confrunte pe Nicolescu, la vremea aceea urmărit în mai multe dosare penale complicate!

Revenind la Victor Ponta, al cărui om a devenit Mircea Drăghici imediat ce s-a prins că Victor Viorel are şanse să ajungă liderul PSD, sunt sute de persoane din organizaţia judeţeană care au văzut cu ochii lor ce înseamnă servilismul şi slugărnicia la cote maxime. Nici nu apăruse bine USL, că Mircea îi vorbea lui Ponta, în public, cu „domnule prim-ministru” (cu mai bine de un an înainte ca Victor Ponta să ajungă la Palatul Victoria!). Până şi Ponta părea jenat uneori de zelul cu care Drăghici îl curăţa de scame…

Soţia lui, Georgiana, a ocupat timp de aproape 8 ani un post de consilier al Dacianei Sârbu, europarlamentar european şi soţie a lui Victor Viorel. Cumva e un semn că soţii Drăghici erau bine orientaţi, pentru că… sute şi sute de mii de euro!

Cum a căzut Ponta, Mircea Drăghici şi-a descoperit peste noapte o admiraţie profundă pentru Liviu Dragnea. S-a mutat cumva cu arme şi bagaje la uşa cabinetului noului preşedinte, gata să dea cu aspiratorul, să aducă o cafea sau să… dea pe GSP, ca Petrică! Orice era nevoie, ca să-i fie bine, să nu-i fie rău! A reuşit să-şi păstreze funcţia, ba chiar şi să capete altele! A pozat în faţa liderului într-un fel de tehnocrat, într-un specialist în afaceri şi promovare online, aşa că a devenit stăpânul banilor PSD şi rege peste promovarea electorală a partidului!

Mai mult, Drăghici a convins că se pricepe la toate. Numele lui a fost vehiculat pentru două-trei ministere fără nimic în comun, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente etc. Nu trecea ziua fără ca foştii săi colegi, mecanicii de la IATSA, să afle că Mircică al lor a ieşit la încălzire pentru o nouă funcţie ministerială.

Din fericire, nimic nu s-a concretizat. Pentru că una este să fii deputat, unde practic doar dai din gură şi nu ai ce strica, şi alta este să fii ministru şi să conduci un sector de activitate, când tu nu te descurci nici să fii „el jefe” la tine-n casă. Doamna Georgiana ştie de ce!

Mircea Drăghici trebuie să plece din toate funcţiile. Naţionale şi judeţene. Pentru că tot ce a făcut el a fost aiurea, a fost penibil, a fost ilogic, a fost rău pentru PSD!

Şi-a cumpărat în rate, de la propriul partid, un Mercedes de teren, maşină cumpărată de partid din banii oferiţi de statul român ca subvenţie! Gestul e oribil, pentru că membrii de rând au fost oripilaţi de manevra asta de mahala. O fi legal, dar e incorect, imoral ca tocmai trezorierul unui partid, deci omul cu banii, să beneficieze de genul ăsta de ajutor de la partidul său! E… de mare porc!

S-a amestecat, tot ca să impresioneze liderul de la Teleorman, în povestea aia cu vila din Pipera şi cu consultanţii străini, găsind, cum era de aşteptat de la unul ca el, cea mai proastă soluţie cu putinţă. O mermeleală lipsită de sens, cu el interpus între PSD şi echipa de consilieri, o prostie care i-a oferit DNA şansa deschiderii unui dosar penal în chiar precampania electorală (cu ajutorul unui gunoi reclamagiu ca Mihai Neacşu, fostul secretar general al PSD, trebuie precizat şi asta!)!

Le-a oferit bani celor care i-au ţinut partea în scandaluri meschine de partid, provocate şi întreţinute tot de el. Un fute-vânt de la Cluj a primit 400.000 RON doar pentru că a publicat sub semnătura lui o flegmă mediatică elaborată de consoarta deputatului trezorier. Respectiva vomă mediatică reprezenta un atac mizerabil la adresa familiei unui coleg de partid, plătită de Drăghici cu un contract de publicitate generos încheiat de PSD cu firma puletelui de presă. (Evident că ăla a mai publicat şi nişte articole pro PSD ca mască, dar oricine îşi dă seama că Mircea Trezorierul şi-a făcut treaba cu banii partidului!)

În Argeş, Drăghici a efectuat numiri în funcţii cu de la el putere, trecând peste deciziile conducerii filialei. Aşa a făcut pe la Direcţia Bazinală a Apelor Argeş-Vedea, la Jandarmeria Argeş, la DGFP Argeş etc. Dacă în primele două cazuri s-au nimerit, din fericire, persoane OK, la Finanţe Mircea Drăghici şi-a sabotat pe faţă partidul, trăgând sfori pentru numirea lui Dumitru Braia în locul lui Lucreţiu Tudor, ultimul fiind susţinut în unanimitate de Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş!

Campania online coordonată de Mircea Drăghici a fost dincolo de orice limită a penibilului. Partidul avea sute de pagini oficiale pe facebook, pe departamente,  gen Departamentul pentru Apărare al PSD, toate cu drapelul tricolor şi cu postări formulate în cel mai tembel limbaj de lemn. Până şi dezvăluirile foarte tari, de genul celor ale afacerilor cu statul derulate de Dan Barna şi alţi lideri USR şi PLUS, au fost făcute de pe o pagină de propagandă, online psd.ro, fără audienţă şi, din motive evidente, fără credibilitate!

Există cel puţin un oficial cu funcţie importantă în PSD Argeş pe care Mircea Drăghici l-a agresat verbal, reproşându-i tentativa de a rupe un contract care s-a dovedit păgubos pentru PSD Argeş, încheiat cu o agenţie judeţeană de publicitate: „Cum ţi-ai permis să faci aşa ceva cu de la tine putere?!”. Ei bine, omul şi-a permis fiindcă avea funcţia pentru a face acest lucru, faţă de Mircea Drăghici, spre exemplu, care nu avea nicio implicare la vedere în respectivul contract! Aici avem de-a face cu o presiune concretă care va duce, probabil, tot spre DNA, pentru că banii PSD Argeş nu sunt banii lui Mircea Trezorierul!

Revenim!

D.M.D.

Lasa un raspuns