Mioveni: Încep acțiunile de dezinsecție împotriva căpușelor

0
280

16 iun dezinsectieÎn perioada 16-17 iunie, la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie – combaterea căpuşelor – pe spaţiile verzi din oraş.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma SC CORAL IMPEX SRL, conform contractului de concesiune a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în oraşul Mioveni.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”.

Produsele folosite se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Administraţia locală atenţionează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:

– inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt;

– contact cu pielea: se va spăla din abundenţă imediat şi cu atenţie cu apă şi săpun;

– contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puţin 15 minute;

– înghiţire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.

În toate situaţiile se va consulta medicul.

Agenţii D.D.D. sunt atestaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare şi sunt dotaţi cu echipament de protecţie inscripţionat corespunzător (salopete inscripţionate, mănuşi, măşti etc.).

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

F.O.

Lasa un raspuns