Ministrul Mediului Costel Alexe nu-l poate menţine în funcţie pe Armand Chiriloiu, un bugetar multimiliardar acuzat de corupţie şi de supunerea lucrătorilor silvici la tortură şi tratamente umilitoare şi degradante!

0
357

În aceste zile, ministrul Mediului Costel Alexe decide soarta celui mai nociv director de direcţie deconcentrată din istoria postdecembristă a judeţului Argeş. Este vorba despre Armand Chiriloiu, omul care a domnit autoritar peste cel mai cuprinzător jaf care s-a practicat în pădurile argeşene.

Corpul de control trimis de ministru l-a găsit pe don Armando praf şi pulbere. L-a propus pentru destituire urgentă. PSD Argeş nu-l susţine pe cel numit „Drujba pădurilor argeşene”, iar liderul PNL Argeş, Adrian Miuțescu, vrea să-l dea afară, în pofida ofertelor consistente care i s-au făcut ca să-l păstreze în funcţie.

Pe ultima sută de metri, Chiriloiu s-a învârtit de un susţinător puternic. De un argeşean, mare sculă pe basculă la SPP, pe care l-a corupt la Mozacu şi aiurea! Până la urmă nu va conta însă.

Ministrul Costel Alexe nu-l poate menţine pe Armand Chiriloiu în funcţie, deoarece propriul său corp de control l-a găsit potrivit pentru demitere şi deferire justiţiei!

Ministrul Costel Alexe nu-l poate menţine în funcţie pe Armand Chiriloiu, deoarece acesta deţine o avere de-a dreptul penală, imposibil de agonisit de către un om care a fost permanent bugetar: o vilă în Pădurea Trivale, un apartament la Bucureşti, un apartament la Curtea de Argeş, câteva zeci de terenuri în zona cea mai scumpă din Argeş, zona Arefu, aproape o jumătate de milion de euro în conturi, arme de lux de zeci de mii de euro, bijuterii costisitoare, le-a făcut donaţii de aproape 200.000 de euro copiilor minori etc.!

Ministrul Costel Alexe nu poate să-l menţină în funcţie pe Armand Chiriloiu, deoarece acesta este investigat de DNA, Structura Centrală, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie grave!

Ministrul Costel Alexe nu-l poate menţine în funcţie pe Armand Chiriloiu, pentru că acest individ sinistru este acuzat de zeci de ingineri şi lucrători silvici că i-a supus la tortură şi tratamente umilitoare şi degradante!

În altă ordine de idei, aflăm astăzi că Chiriloiu Armand este incompatibil deoarece face parte din consiliul de conducere al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Argeş. Oare o fi scăpat omul ăsta vreo sursă de venit?

Armand Chiriloiu se laudă la sediul Direcţiei Silvice Argeş că şi-ar fi rezolvat problema cu ministrul Costel Alexe.

Aşa ceva este greu de crezut, deoarece ministrul liberal este un om tânăr, cu renumele unuia care nu ia şpagă de la corupţi.

Noi, la „Ziarul de Argeş”, nu credem că ministrul Mediului Costel Alexe va da cinstea pe ruşine pentru un membru de frunte al mafiei lemnului din Argeş. Dar suntem pregătiţi să nu ne oprim şi, dacă trebuie, vom participa la mitingul pe care silvicultorii argeşeni vor să-l organizeze în faţa Ministerului Mediului!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns