Miliţienii sunt printre noi. Hai totuşi să nu ne facem din PULAN Icoană!

0
1412

M-am trezit ieri în urlet de sirene şi în zbieretele unui cameraman de ocazie. Uitasem să închid televizorul şi, dis-de-dimineaţă, realitatea absurdă din România mi-a intrat în dormitor fără să bată la uşă!

Un motociclist a fost urmărit 10 kilometri de poliţişti, fiind izbit în cele din urmă cu maşina de un agent. Practic, a ajuns sub maşina de poliţie, grav rănit, în timp ce „organele”, entuziasmate de eficienţa lor, îl priveau cum suferă şi… aşteptau ambulanţa!

Cu câteva zile în urmă, un medic de elită, beat şi, în acel caz, extrem de prost de gură, fusese târât pe caldarâm de doi poliţişti de la Rutieră. Cică le vorbise urât şi refuzase să se legitimeze.

Nu de mult, cinci bătăuşi cu antecedente penale au alergat un jurnalist şi pe amicul acestuia, i-au agresat cu arme albe şi bâte de baseball, în timp ce poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au bătut, din greşeală spun ei, tot pe ziarist, pe care ulterior l-au şi amendat ca fiind participant la încăierare?!! Un caz în oglindă, în care un poliţist de la mascaţi, aflat în trafic pe motocicletă, a fost atacat de trei ţigani, dar a reuşit să-i bată, a fost soluţionat cu totul altfel: poliţistul, evident participant la încăierare ca şi ziaristul din exemplul anterior, n-a fost deloc amendat, ci felicitat şi prezentat ca un erou de toţi propagandiştii Miliţiei din presă. (Este evident că poliţistul nu avea nicio vină şi nu trebuia sancţionat deloc, dar cum rămâne cu ziaristul? Nu se aplică la fel legea pentru toată lumea?)

Am citit comentariile la cazul prezentat în debutul acestui articol. E noaptea minţii! Există printre noi indivizi care au susţinut că e păcat că motociclistul mai trăieşte. Alţii i-au blamat pe poliţişti că nu l-au împuşcat pe motociclist! Majoritatea au încuviinţat intervenţia brutală a celor de la Rutieră, apreciind că motociclistul merită cu prisosinţă să fie lovit cu maşina pentru că nu a oprit când i-au făcut semn „oamenii legii”!

România s-a transformat într-un stat miliţienesc, locuit de o majoritate care pare suferindă cu capul. Nicăieri în lume nu există atât de mulţi prostovani gata să aplaude excitaţi un abuz, gata să salute entuziaşti cum nişte bătăuşi în uniformă îşi bagă pulanele în drepturile lor de cetăţeni plătitori de taxe şi impozite.

Motociclistul călcat de maşina de poliţie nu făcuse nimic. Nu violase, nu tâlhărise şi nici nu ucisese pe nimeni. Nu era pedofil, nici terorist şi nu era un traficant de droguri cu marfa în rucsac! Singura vină a omului a fost că a pătruns pe contrasens pentru a depăşi, aşa cum fac zilnic alte mii de bikeri. Nu-l aprob, nu e corect şi nici de bun-simţ. Dar ăsta e motiv să intri în transă şi să alergi cu peste 120 de kilometri la oră după el pe serpentine?

După ce l-au lovit cu maşina şi l-au imobilizat, ce urmează? Imbecilii din presă care trăiesc numai din ce le livrează poliţia spun că i se va face dosar penal. Sigur, şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă! Băi prostovani analfabeţi, pentru că nu ai oprit la semnalul poliţistului de rutieră, pentru că ai trecut pe roşu şi pentru că ai încălcat linia continuă eşti amendat şi ţi se va reţine permisul, în niciun caz nu ţi se face dosar penal. Dacă n-aţi fi exagerat de proşti, aţi şti asta!

Deci aproape l-au omorât degeaba!

Să luăm cazul poliţiştilor care au oprit maşina medicului ginecolog de la Maternitatea Giuleşti. Ei efectuau un filtru de noapte menit să depisteze eventualii contravenienţi din trafic. Au văzut un Mercedes ultimul timp, condus de o doamnă de 45 de ani care avea în stânga un domn de vreo 50, ambii cu alură de intelectuali. Nu erau suspecţi, nu păreau interlopi, nu arătau prin nimic că sunt cumva în neregulă. De ce i-au oprit? Ce risc prezentau aceştia? După cum s-a văzut de altfel, totul era în regulă şi cu ei, şi cu maşina. Scandalul iscat ulterior a avut alte cauze şi a fost alimentat şi de faptul că poliţiştii au refuzat să se legitimeze şi ulterior, văzând că interlocutorul lor este beat, nu l-au lăsat în plata domnului să plece acasă!

Din motive pe care nu le înţeleg, la noi poliţistul de la Rutieră se visează membru SEAL. Se crede agent special, lucrător antiterorist şi ninja în acelaşi timp. Uită că el este slujbaşul comunităţii, că e plătit de oameni să vegheze la siguranţa lor, nu să-i bată, să-i ameninţe cu pistolul şi să-i calce cu maşina!

Dacă opinia publică nu va protesta cu putere împotriva acestor apucături sinistre de miliţieni atotputernici, va fi din ce în ce mai rău. Nici măcar în perioada comunistă un băiat de la Circulaţie nu ar fi avut curajul să ameninţe de faţă cu presa un cetăţean, aşa cum s-a întâmplat în cazul Boureanu, când poliţistul i-a spus de zece ori că îl aranjează el a doua zi, că îi arată el lui dimineaţa etc.

Siguranţă şi încredere? Hai dă-mă dracului!

D.M.D.

Lasa un raspuns