Militarii romani se pregatesc de lupta! NATO organizeaza un exercitiu militar de amploare in Romania!

0
362

exercitiu_militar_nato_in_romaniaNATO organizeaza incepand de astazi, 7 decembrie 2015, un exercitiu militar la Smardan, unde vor participa sute de militari romani, dar si trupe din Republica Moldova si SUA.

Potrivit unui comunicat de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti, in cadrul exercitiului militar Plantinum Lynx 16-2 pentru imbunatatirea apararii colective in Europa de Est, care va debuta luni, la Smardan, Compania de Arme Intrunite va transporta tancurile, artileria si alte echipamente grele pe cale feroviara din Bulgaria, unde vor susţine integrarea mecanizata, tehnici de bresa, tactici de tragere debarcata, foc indirect cu scopul de a imbunatati capacitatea de lupta in operatiuni intrunite, tacticile anti-tanc si alte abilitati esentiale de lupta.

nato_militari_romaniPresei i s-a acordat accesul doar vineri, 11 noiembrie, la un exercitiu cu tragere de lupta cu arme combinate incluzand tancuri, artilerie si sprijin aerian apropiat.

Compania de Arme Intrunite stationata in Bulgaria a sosit in august 2015 pentru a sprijini aliatii si partenerii NATO din regiune si pentru a aduce o componenta de abilitati mecanizate exercitiilor multi-nationale, dupa cum se mentioneaza in comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti. Compania este o unitate aditionala a Black Sea Rotational Force, o rotatie semi-anuala a Infanteriei Marine si a Marinarilor dislocati in Romania pentru a raspunde unei game variate de operatiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite.

Lasa un raspuns