Microhidrocentralele magnaţilor Badea şi Vişoiu – autorizate ilegal de Adrian Moisescu!

0
485
  • DNA a solicitat de la Administraţia Bazinală de Apă toate autorizaţiile pentru MHC-uri
  • Râurile Capra şi Buda – distruse complet de microhidrocentrale

Dacă ar fi să facem un pronostic legat de viitorul lui Adrian Moisescu, ei bine, noi credem că este ultimul lui an la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea. Mai mult ca sigur este ultimul lui an în libertate! Şi nu doar al lui!

Lucrările în valoare de peste 10.000.000 de RON plătite, dar neefectuate reprezintă doar unul dintre tunurile date de Moisescu pe vremea când era jupân la administraţie şi perpetuate cu complicitatea celor care l-au înlocuit în funcţie, cu excepţia actualului director general, Bogdan Gorunescu, singurul care a avut curajul să stopeze combinaţiile ex-pionului pedelist.

Mult mai gravă este însă implicarea lui Moisescu în autorizarea ilegală a microhidrocentralelor pe care afaceriştii Valentin Vișoiu şi Gheorghe Badea le-au construit pe râurile Capra şi Buda. Râuri pe care efectiv le-au distrus, după cum se poate vedea din fotografiile pe care le publicăm şi care arată cum se prezentau cele două cursuri de apă înainte şi după ce şi-au bătut joc de ele Badea, Vişoiu şi Moisescu.

Deocamdată dezvăluim în exclusivitate faptul că toate autorizaţiile de gospodărire a apei semnate de Adrian Moisescu pentru microhidrocentralele (MHC-urile) magnaţilor pomeniţi sunt ilegale. De ce? Foarte simplu: nu este respectat debitul salubru, lucru care se vede clar în fotografii (debitul salubru este debitul minim necesar într-o secţiune pe un curs de apă pentru asigurarea condiţiilor naturale de viaţă ale ecosistemelor acvatice existente). Toată golănia este de fapt o afacere cu certificate verzi pe care publicaţia noastră o dezvăluie în premieră opiniei publice argeşene.

Raul Capra

Mai avem totuşi ceva de spus astăzi: toate autorizaţiile de gospodărire a apelor eliberate pentru MHC-urile construite pe râurile Capra şi Buda au fost cerute de către DNA. Pentru că e vorba despre megacorupţie în acest caz şi timp de ani buni lucrurile au fost muşamalizate, în pofida faptului că toată lumea a ştiut adevărul.

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns