Membrii Comisiei de Etică a UPIT care vor acoperi combinaţiile dubioase dintre Bărbuceanu şi Axinte îi vor însoţi în faţa procurorilor!

0
160

Pe vremuri am făcut parte dintre jurnaliştii care au crezut sincer în campania lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, liderul Sindicatului Liber din cadrul Universităţii din Piteşti, împotriva modului ticălos în care fostul rector Gheorghe Barbu şi afaceristul Gigi Axinte dijmuiau fondurile UPIT. Omul ne-a telefonat de câteva ori, ne-a felicitat pentru articole, ne-a mai dat câte o informaţie explozivă etc., aşa încât l-am considerat o persoană remarcabilă, demnă de toată stima.

Ei bine, am aflat cu stupoare că Mircea Bărbuceanu nu are principii. Sau cel puţin, dacă le are, sunt la fel de fluide ca apa dintr-o mocirlă imundă. Pentru că el, luptătorul împotriva corupţiei din UPIT, vajnicul sindicalist care nu-l scotea pe Gigi Axinte din corupt, mafiot, lipitoare care suge fondurile universităţii încredinţate de multe ori pe lângă lege de Gheorghe Barbu, a urmărit doar să devină, împreună cu sindicatul său, partener de combinaţii cu magnatul El Jiji! În faţa instanţei le-a spus calm judecătorilor că îl bălăcărea pe Axinte mai demult, că nici nu mai ştie când zicea că e corupt, că este o ruşine pentru corpul profesoral al UPIT, că de fapt alea vreo 10 milioane de euro primite de Jiji de la Barbu nici n-ar mai fi acum cine ştie ce problemă…

Ce se schimbase? Păi, între timp, SLUP, sindicatul lui Bărbuceanu, se instalase confortabil în mijlocul afacerilor lui Axinte. După cum am dovedit-o cu documente, o parte provenind chiar de la Mircea Bărbuceanu, SLUP a preluat afacerea Academica de la Axinte, în condiţii demne de un dosar penal. Adică, pentru bunuri de 250.000 de RON, sindicatul plăteşte o chirie de 100 de RON pe an!!!!! Bani plătibili pe 31 decembrie!!! Înţelegeţi? Pentru bunuri care valorează echivalentul a 7 Dacia Logan noi, gaşca lui Bărbuceanu plăteşte anual echivalentul unei sticle de whisky de duzină!!!

Dumneavoastră ce credeţi, asta se poate numi afacere sau pare o şpagă pentru a le închide gura? Noi credem că nu este deloc o afacere…

Mai mult, cu contribuţia financiară a lui Gigi Axinte, Mircea Bărbuceanu a devenit inventator, prin generozitatea magnatului SLUP organizează fel de fel de evenimente etc. Mai multe amănunte pot fi citite în zecile de articole pe această temă publicate pe site-ul nostru!

Asemenea celor care şi-au făcut un obicei din manipulare şi dezinformare, atunci când apar articole corecte despre combinaţiile potenţial penale dintre SLUP şi Axinte, Mircea Bărbuceanu iese imediat la contraatac. Ba că jurnaliştii vor publicitate de la UPIT, ba că există oameni în conducerea universităţii care vor să scape de el şi să-i închidă gura, ba că PSD… etc. Gargară multă care uneori însă prinde!

Ei bine, cu noi nici nu încearcă. Pentru că noi nu doar că n-am avut niciodată publicitate de la UPIT, dar nici măcar n-am cerut vreodată bani de la instituţie. Nu conspirăm cu profesori şi nici cu PSD, din moment ce senatorul Şerban Valeca, preşedintele social-democraţilor argeşeni, este nu doar profesor la UPIT, ci şi în relaţii cordiale cu Bărbuceanu! Vrem doar să facem curăţenie! Şi vom face, pentru că UPIT merită ceva mai bun decât Mircea Bărbuceanu şi combinaţiile lui pe bani grei cu unul ca Gigi Axinte!

Mâine vom publica lucruri inedite despre sesizarea noastră depusă la Comisia de Etică a UPIT, comisie condusă de fostul rector Sebastian Pârlac, cel pe care, cu eleganţă şi rafinament, Bărbuceanu îl numea repetent şi lăsa să se înţeleagă că e prost făcut grămadă!

D.M.D.

P.S. Dacă membrii comisiei vor ignora faptul că pentru Salonul de Inventică de la Geneva s-au plătit din fondurile UPIT pentru interesele de afaceri ale magnatului Gigi Axinte şi pentru dorinţa lui Bărbuceanu de a-şi trece în c.v. o invenţie pe care, în faţa judecătorilor, nici n-a fost în stare să o numească, darămite să-i explice utilitatea, atunci vom sesiza noi Parchetul în locul dumnealor. Numai că, în acest caz, vor figura drept complici în plângerea care va fi depusă imediat!

Lasa un raspuns