Membri importanţi ai PSD implicaţi în tentativa de defrişare ilegală a 158 de brazi la Rucăr!

0
291

Până să primim răspunsurile de la Garda Forestieră Ploieşti şi de la Primăria Rucăr, cele două instituţii sub ochii cărora s-au defrişat zone uriaşe de pădure seculară, o să lămurim ce ni se pare de netolerat în povestea celor 158 de brazi marcaţi ilegal de către Ocolul Silvic Codrii Verzi pentru titularul unui contract de arendă cu unitatea administrativ-teritorială.

În primul rând, ambele instituţii, în răspunsurile pe care ni le-au transmis iniţial, mimau o hiperactivitate ieşită din comun şi un angajament total în lupta împotriva defrişărilor.

Garda Forestieră ne-a dat dreptate pe loc, ne-a informat că a făcut un control la faţa locului şi i-a descoperit în culpă pe arendaş şi pe cei de la Ocolul Silvic Codrii Verzi. Ne-au spus că raportul de control va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, lucru care de altfel s-a şi întâmplat.

Primăria ne-a dat dreptate şi ne-a transmis că Ocolul Silvic Codrii Verzi nu avea dreptul să marcheze la comanda arendaşului (care nu era proprietarul suprafeţelor de gol alpin din zona Izvoarele Dâmboviţei!) şi ne-a spus că aşteaptă concluziile celor de la Gardă, după care va lua măsuri!

În realitate, nimeni n-a făcut mai nimic. Garda Forestieră Ploieşti s-a spălat pe mâini imediat după ce a făcut sesizare la Parchet, invocând existenţa unei infracţiuni de abuz în serviciu. Nu a urmărit cazul şi nici nu a atacat în instanţă ordonanţa de clasare prin care Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung i-a făcut scăpaţi pe prăduitorii de brazi! De asemenea, nu a aplicat sancţiuni financiare grave Ocolului Codrii Verzi pentru încălcarea flagrantă a legislaţiei în domeniu (marcările nu se pot face decât la solicitarea proprietarului terenului, nu a arendaşului, a concesionarului etc.) şi nici nu a controlat temeinic activitatea Ocolului în zona Rucăr, în zona văii Râului Doamnei, în zona Arefu, unde există informaţii că s-a procedat în acelaşi sens.

De asemenea, cei de la Gardă nu s-au întrebat nicio secundă de ce au fost solicitaţi inspectori de la Ploieşti, când există un birou la Piteşti. Nimeni nu s-a obosit să verifice relaţiile strânse dintre inspectorii de la Piteşti şi cei de la Ocolul Silvic Codrii Verzi, unitate deţinută de un consilier judeţean PSD!

Primăria Rucăr a acţionat identic. Multă gălăgie şi puţine fapte concrete. N-au făcut plângere penală împotriva arendaşului şi a Ocolului Silvic pomenit, care au fost cât pe ce să-i lase fără 158 de brazi! Nu au reziliat imediat contractul de arendă şi nici nu le-au aplicat sancţiuni celor doi!

Acesta este motivul pentru care am reluat subiectul! Unul dintre motive. Al doilea este implicarea inadmisibilă a unor membri PSD în tentativa de defrişare ilegală de la Rucăr. Un partid care pretinde că vrea dreptate până la capăt nu poate menţine în funcţii şi păstra pe liste nişte puşcăriabili!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns