Medicul reclamagiu şi procesoman Gheorghiţa Dumitru face scandal ca să scape de sancţiunile care-i vor fi aplicate pentru că a făcut recomandări medicale şi externări în timp ce se afla în concediu medical!

0
160

„Ziarul de Argeş” a mai scris de câteva ori despre medicul Gheorghița Dumitru, una dintre cele mai sinistre figuri în halat alb din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În ultimii 10 ani, acest personaj de coşmar a terorizat efectiv întreg colectivul Secţiei de Diabet Zaharat unde lucrează în prezent ca medic primar.

Reclamaţii, procese, ameninţări permanente cu relaţiile ei „la Securitate” (doar ea ştie ce-o fi însemnând asta!), la asta se rezumă activitatea „medicală” a acestui medic mai periculos decât o epidemie pentru toţi cei cu care intră în contact, fie că este vorba de pacienţi, fie de colegii ei medici!

Ultimul scandal public provocat de Gheorghița Dumitru arată tupeul monstruos al individei. Acum ceva vreme a făcut un tur de redacţii plângându-se că şefii ei de la Spitalul Judeţean o anchetează disciplinar pentru că, vezi Doamne, s-ar fi îmbolnăvit de gripă şi ar fi plecat acasă intempestiv, intrând în concediu.

În realitate, medicul minte ca un mitoman aflat în evidenţă, pentru că va fi anchetat de Comisia de Cercetare Disciplinară Prealabilă nu pentru că s-a îmbolnăvit, ci pentru că, în timp ce se afla concediu medical, a mers la serviciu, a scris recomandări medicale, a dispus externări în numele altor medici etc.:

Având în vedere referatul numărul 2692 din 22.01.2019 întocmit de doamna doctor Petria Alina, medic-şef secţie interimar la secţia Medicină Internă II, prin care aduce la cunoştinţă faptul că în data de 21.01.2019, în jurul orei 8, v-aţi prezentat la serviciu, aţi completat epicrize şi recomandări, urmând ca pacienţii să fie externaţi pe numele doamnei doctor Drăguţ Mariana fără acordul acesteia, în condiţiile în care figuraţi în concediu medical din data de 21.01.2019, ţinând seama de faptul că sunteţi acuzată de săvârşirea următoarelor fapte: nu aţi respectat disciplina muncii, nu v-aţi îndeplinit sarcinile de serviciu prevăzute în fişa postului, obligaţia de a respecta prevederile cuprinse în regulamentul intern, la contractul colectiv de muncă aplicabil, precum şi în contractul individual de muncă, încălcaţi prevederile Regulamentului Intern al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faptele săvârşite de dumneavoastră încalcă normele legale în vigoare şi constituie abatere disciplinară…”.

Instigaţi de Gheorghița Dumitru, au fost jurnalişti care s-au interesat de cazul ei la directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, medicul Costin Ştefan. Aici însă, surpriză: directorul a refuzat să comenteze situaţia, explicându-le ca unor ziarişti incompetenţi ce erau (şi probabil că mai sunt!) că nu se poate pronunţa asupra unei investigaţii disciplinare aflate în curs şi că, eventual, vor putea discuta după ce Comisia de Cercetare Disciplinară Prealabilă se va pronunţa.

Ideea este că medicul Gheorghița Dumitru a mai fost sancţionat disciplinar şi în trecut, fiind un factor de stres pentru colegi şi pacienţi. Există probe şi va exista o investigaţie (pentru asta garantăm noi!) că sunt prescrise reţete de insulină unor ţigani pentru ca aceştia să aibă acces gratuit la teste de glicemie plus multe, multe alte probleme de acest gen!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns