Manifest fara manifestanti

0
346

     manifest_campulung_30_persoaneSe anunta cu surle si trambite un eveniment de proportii in Campulung-Muscel duminica, 18 octombrie 2015. Un manifest ce dorea sa uneasca intreaga comunitate pentru infaptuirea unui scop comun: indepartarea posibilitatii ca refugiatii sa isi gaseasca o noua casa pe teritoriul muscelenilor. Care au fost insa rezultatele? Veti vedea in cele ce urmeaza.

Planuri peste planuri. Solicitarea permisiunii autoritatilor locale, ca nu cumva participantii sa se loveasca de lege ori alte inconveniente. Crearea unui slogan si a unei intregi liste de motive si motivatii pentru care imigrantii nu pot fi incadrati in comunitatea Campulung. Organizarea protestului astfel incat sa nu lezeze alte activitati de interes public si sa permita mai tuturor locuitorilor localitatii sa participe si sa isi manifeste opinia. Se parea ca miting-ul va fi unul cu rezonanta, din moment ce existenta lui si data desfasurarii erau cunoscute nu doar la nivel local, ci si prin intermediul mass-mediei.

Si a sosit si ziua mult asteptata. Vremea tinea si ea cu muscelenii, insorita si calduroasa, numai buna sa-i scoata din casa chiar si pentru cateva ore pe cei ce se tot opuneau deciziei si pregatirilor autoritatilor pentru gazduirea de imigranti in Campulung. Cate suflete au participat insa la manifest? 30. Din intreaga populatie de peste 30.000 de locuitori a Campulungului. Desigur, nu era de dorit ca si minorii de sub 12 ani sa participe ori ca batranii si bolnavii sa se externeze din spitale pentru a fi parte la eveniment. Insa ne-am fi asteptat ca dupa toata tevatura si toata indignarea manifestata de muscelenii nemultumiti sa existe o mobilizare mai mare de 30 de oameni; asta desigur daca intr-adevar doreau ca ale lor doleante sa fie ascultate/auzite/intelese.

Protestul s-a stins mai repede decat a inceput, lasand un gust amar celor ce s-au straduit sa il organizeze si sa il faca sa devina realitate. Cam greu sa decida 30 de oameni pentru o comunitate de 30.000 si sa isi asume responsabilitatea pentru cei prea putin interesati de nevoile si problemele intregii societati.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns