Majorarea accizei la combustibil a fost adoptată

0
313

Senatul a adoptat marți proiectul de lege privind aprobarea OG 25/2017 pentru modificarea Codului fiscal, prin care acciza la combustibil să fie majorată. Astfel, nivelul accizelor pentru benzină și motorină se majorează de la 15 septembrie și de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil.  Plenul Senatului a respins raportul cu amendamente al Comisiei de buget-finanțe, prin care majorarea accizei fusese eliminată.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Prognoză, a precizat în plen că Ministerul Finanțelor Publice nu susține amendamentele adoptate în comisia de specialitate.

„Au fost dezbateri foarte multe pe eliminarea unor prevederi din ordonanță și în special cele cu impact bugetar negativ deosebit de mare, punând în pericol angajamentul stabilit prin legea bugetului”, a spus Ghizdeanu.

Raportul cu amendamente admise a întrunit 37 de voturi pentru și 54 de voturi împotrivă, iar proiectul pentru aprobarea ordonanței a fost admis cu 58 de voturi pentru, șase abțineri și 29 de voturi împotrivă.

Senatorul PNL Carmen Hărău, inițiatorul amendamentului de eliminare a majorării accizei, a fost indusă în eroare de votul din plenul Senatului.

„Salut astăzi luciditatea dvs., a plenului Senatului, prin care ați fost de acord cu eliminarea supraaccizei, un fenomen deosebit de nociv care înrăutățește viața românilor. Vă mulțumesc cu respect că ați aprobat această ordonanță cu amendamente promovate de mine în cadrul comisiei și aștept ca Coaliția guvernamentală în cadrul Camerei Deputaților să aibă aceeași atitudine constructivă pentru România”, a spus Carmen Hărău.

După ce președintele Comisiei de buget-finanțe, Eugen Teodorovici, i-a atras atenția că amendamentele incluse în raport au fost respinse, odată cu raportul,  Carmen Hărău și-a exprimat părerea de rău că „românii vor trăi mai prost”.

„Ca și consumator de combustibili, țin să spun că din păcate raportul a fost respins, cu amendamentele respective, aprobată ordonanța. Ca urmare, la pompă plătim cât plătim astăzi și să sperăm că nu mai mult”, a spus Teodorovici.

 

Lasa un raspuns