Mafia lemnului a fost prinsă în offside: Armand Chiriloiu şi gaşca lui vor fi daţi pe mâna organelor de cercetare penală!

0
2186

Timp de ani şi ani de zile am prezentat modul incalificabil în care Armand Chiriloiu şi echipa lui îşi bat joc de pădurile Argeşului şi conduc Direcţia Silvică la fel cum o bandă de infractori îşi administrează teritoriul.

De fiecare dată, inclusiv în instanţă, şeful D.S. Argeş s-a victimizat penibil, plângându-se că presa argeşeană îl calomniază, în condiţiile în care el şi apropiaţii săi nu-şi fac decât datoria.

Bine, n-a fost în stare să răspundă de ce judeţul Argeş a ajuns, în 2016, pe locul întâi la capitolul defrişări în România într-un clasament întocmit de Greenpeace şi nici de ce este singurul director din silvicultură acuzat de conflict de interese, delapidare, defrişări ilegale, braconaj şi chiar tortură, dar nimeni nu s-a aşteptat cu adevărat la o explicaţie pertinentă de la acest personaj primitiv şi dubios!

Publicăm astăzi câteva concluzii edificatoare ale raportului întocmit de către inspectorii Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor care au efectuat un control la Direcţia Silvică Argeş în vara lui 2020. Să vedem cine a avut dreptate!

În primul rând, controlul a evidenţiat o posibilă stare de incompatibilitate în cazul lui Armand Chiriloiu. Au specificat „posibilă” fiindcă actele vor merge la Parchet şi la Agenţia Naţională de Integritate, instituţii care se vor pronunţa asupra acestei situaţii!

Tot controlul a reţinut că „par a rezulta indicii în sensul prevederilor art. 1 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice!”. Şi inspectorii arată, pe larg, că averea familiei Chiriloiu, cu toate explicaţiile şi justificările penibile ale lui don Armando, depăşeşte semnificativ veniturile înregistrate de aceasta!

Cum merg lucrurile, să zicem, la Fabrica de Cherestea de la Domneşti? Păi foarte prost, pentru că în urma controlului s-a constatat nu doar că s-au evaporat peste 3.000 de metri cubi de cherestea de fag pe relaţia cu o singură firmă, dar şi că, în urma vizualizării stocului de lemn rotund existent în depozitul SPL Domneşti, inspectorii au constatat că „materialul lemnos existent, specia fag, nu este de calitate superioară, acesta prezentând numeroase defecte vizibile: noduri, curbură, putregai, inimă roşie etc.”.

De aici rezultă că ocoalele silvice care expediază material lemnos la fabrica de la Domneşti, toate conduse de marionete ale lui Armand Chiriloiu, „nu respectă condiţiile de calitate!”.

De asemenea, s-a mai constatat că şeful SPL Domneşti, inginerul Gagiu Gheorghe, a încălcat sub mai multe aspecte legea, fiindu-i solicitate mai multe note explicative.

Radu Ştefan Oltean, o persoană împuternicită de SPL Domneşti cu supravegherea livrărilor de material lemnos, a fost depistat de echipa de control că „nu a verificat niciodată în aplicaţia SUMAL validitatea codului unic înscris pe avizul de însoţire a materialului lemnos intrat în depozitul de buşteni!”. Acest individ a şi fost amendat cu 7.000 de lei, urmând să răspundă la rândul său în faţa organelor de cercetare penală!

S-au mai constatat, la nivelul Direcţiei Silvice Argeş, cheltuieli nejustificate importante, achiziţii făcute cu încălcarea legii şi plata ilegală a unor facturi!

În episodul viitor vom prezenta modul pueril în care Armand Chiriloiu încearcă să justifice angajarea soţiei lui, Alina Chiriloiu, la Ocolul Silvic Piteşti şi tratamentul ultrapreferenţial de care se bucură consoarta în comparaţie cu restul angajaţilor.

O să râdem mult, promit!

Băi Armando, nici nu ştii cât de mic începi să fii!

Urmează staţia Colibaşi, cu peronul pe partea dreaptă!

D.M.D.

Lasa un raspuns