Locuri de muncă destule, pretendenți lipsă

0
340

bursa-locuri-de-munca-1            Ne-am obișnuit noi, românii, să trăim după dictonul „Da’ muieți-s posmagii?‟. Și nu recent, ci aproape dintotdeauna. Adică ne place să ne lamentăm, să dăm vina pe „sistem‟, să așteptăm să se întâmple minuni în viața noastră fără ca noi să ne mișcăm din vârful patului ori din fața televizorului pentru că cine știe ce vedetă autohnonă își mai agresează iubita în direct pe posturi TV naționale. Și când apare așa ca din neant o oportunitate, ce facem? Ne eschivăm, desigur! Căci nu e tocmai ceea ce noi căutăm.

Cam asta s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în al nostru drag județ. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizează o bursă cu locuri de muncă pentru absolvenți. Locuri de muncă berechet, 658 disponibile în total, doritori…mai puțini. Nu știm dacă să dăm vina pe faptul că nu multe persoane au aflat despre această bursă ori pe lipsa de interes a celor care nu au un job. Cert este că doar 74 de absolvenți (și nu numai) urmează a avea statutul de angajați datorită prezenței lor la acest eveniment.

Bursa s-a desfășurat la Casa Cărții, Pitești. Au participat un număr de 40 de angajatori cu oferte de locuri de muncă din diferite domenii: construcții de mașini, industrie textilă, servicii, hoteluri și restaurante, comerț, transport rutier. Oficialii s-au arătat dezamăgiți de participarea redusă din acest an a celor interesați de locuri de muncă. Din cele mai puțin de 300 de persoane prezente, doar 74 urmează a fi încadrate în muncă. Comparativ cu anii anteriori, se pare că numărul participanților a scăzut îngrijorător de mult.

Au existat și locuri de muncă destinate persoanelor cu studii superioare, în număr de 25 de posturi vacante. Majoritatea acestora, pentru cei având profesia de ingineri.

Ce putem să spunem? Probabil e mai ușoară munca în străinătate, dacă ne grăbim toți să fugim din țară… Și refugiații care vin, trebuie să aibă și ei niște potențiale job-uri, nu? Așa popor amabil, mai rar!

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns