,,Locatari” ilegali la Mioveni

0
69

În ultima perioadă s-a constatat înregistrarea pe raza orașului Mioveni a unui număr însemnat de persoane care, deși nu provin din zonă, și-au declarat domiciliul în Mioveni. Acest fapt de datorează cetățenilor orașului Mioveni care își dau acordul să ia în spațiu diverse persoane, locuința gazdei devenind astfel și adresa de domiciliu a noului locatar.

Din dorința de a face un bine, puteți deveni însă victimă sau complice! Prin această practică, o parte dintre noii locatari încearcă să obțină o serie de beneficii, precum ajutoare sociale sau locuințe sociale, prezentându-se în fața autorităților locale drept cetățeni ai orașului, fapt ce contravine principiilor morale și etice, față de cetățenii de drept ai comunității.

Atenție totuși pe cine luați în spațiu, deoarece persoana respectivă poate rămâne în casa ta 10 ani (termenul de valabilitate al Cărții de Identitate) sau chiar toată viaţa! Luarea în spațiu, viza de reședință, (așa numita ,,viză de flotant”) este valabilă pentru un an de zile, în timp valabilitatea unei cărți de identitate este de 10 ani, însă CI ale persoanelor de peste 55 de ani au termenul de valabilitate nelimitat.

Declararea unor date nereale referitoare la luare în spațiu constitutie fals în declaratii si poate fi pedepsită cu  închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Tot cu o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare este sancționat și găzduitorul care primește bani, bunuri ori de alte foloase pentru a da declarația de primire în spațiu.

Lasa un raspuns