Liberalii s-au mai făcut o dată de râs la Piteşti: Constantin Nicolescu a rămas cetăţean de onoare al municipiului!

0
182

Narcis Sofianu este consilier municipal PNL şi ex-candidat liberal la funcţia de primar al municipiului Piteşti. Este avocat şi provine dintr-o familie remarcabilă. Este un tip inteligent şi citit.

Având în vedere toate acestea, pentru mine rămâne o enigmă de ce îşi bate joc de el însuşi în aşa hal Narcis Sofianu! Pentru ce nu-şi foloseşte atuurile, pregătirea şi cunoştinţele pentru a se face cunoscut, respectat şi într-un final votat de mai mult de 15% din electorat?!

Joi seara, în şedinţa CL Piteşti, Sofianu şi colegii săi din PNL au preluat solicitarea unui distrus din partidul lor şi au transformat-o într-un proiect de hotărâre. Au încercat să-i retragă fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu titlul de cetăţean de onoare al Piteştiului. Supus la vot, proiectul a picat. Au fost exprimate 21 voturi, din care 9 pentru retragere şi 12 împotrivă.

Ideea este că, pentru cea mai mare parte a argeşenilor, Constantin Nicolescu este o personalitate incontestabilă a judeţului. Primarul Cornel Ionică a şi evidenţiat acest lucru în intervenţia sa: „Din punctul meu de vedere, proiectul este total neinspirat. Fiind vorba despre domnul Nicolescu… dânsul este o personalitate care a făcut foarte multe pentru Argeş şi mulţi oameni îl iubesc. Proiectul este total neadecvat. Domnul Nicolescu nu a făcut crime contra umanităţii pentru a i se retrage acest titlu”.

În afara liberalilor a mai bătut câmpii Dănuţ Dinu, consilier independent: „Nu aş putea să mă duc acasă să le spun copiilor mei că nu am spus nimic în seara asta. Eu voi vota pentru. Domnul Nicolescu a fost condamnat pentru fapte de corupţie”.

Spusele lui Dinu au fost contrazise imediat chiar de Sofianu, care nu a putut lăsa lucrurile aşa şi care i-a explicat lui Dinu că Nicolescu a fost condamnat pentru altceva, nu pentru corupţie (lucru absolut corect!).

Mie unul, iniţiativa PNL mi-a lăsat un gust amar. Să faci politică pentru cetăţean nu înseamnă să te răzbuni pe un om pe care comunitatea îl respectă. Nu înseamnă să te comporţi ca o bandă de fundamentalişti absurzi, obsedaţi de dorinţa de a lovi astăzi pe un om pe care ieri n-ai fi avut curaj nici să-l critici în şoaptă!

Din păcate, la PNL se înregistrează o permanentă involuţie politică. Cel puţin la nivelul Argeşului! Aceasta poate fi explicaţia eşecului permanent al liberalilor la toate tipurile de alegeri, ocazii cu care argeşenii le plătesc cu „plăcuţe de înmatriculare suedeze” pentru toate mizeriile pe care le pun în scenă.

Constantin Nicolescu rămâne cetăţean de onoare al Piteştiului. Peste ani, oamenii îşi vor aminti de el cu drag şi cu respect. Despre penibilul frustrat, care şi-a făcut un ţel în viaţă din terfelirea unei personalităţi, nu-şi va mai aduce aminte nici dracu’! (Cu excepţia mea, care ştiu că nefericitul a absolvit pe vremuri „Brătianu” şi… şi-a schimbat numele de familie. De ce? De frustrat, trist şi naşparliu!)

D.M.D.

P.S. Domnu’ Narcis, jur că nu te critic, pe cuvânt! Sper doar să-ţi revii naiba o dată şi să termini cu prostiile şi cu proştii. Pe bune că poţi mai mult!

Lasa un raspuns