Legea privind combaterea violentei domestice in Romania a fost adoptata! Victimele vor putea obtine un ordin de protectie in maximum 72 de ore!

0
342

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti, 22 decembrie, Legea privind combaterea violentei domestice in Romania

legea_privind_combaterea_violentei_domesticeLegea privind combaterea violentei domestice, devenita realitate. Camera Deputatilor a adoptat in data de 9 decembrie acest proiect de lege. Initiativa legislativa care modifica dispozitiile Legii nr. 217/2013 privind combaterea violentei in famile a fost adoptata cu 307 de voturi “pentru”, 1 “impotriva” si o abtinere, dupa ce Senatul adoptase aceeasi lege in luna noiembrie a anului curent.

Initiativa care modifica dispozitiile Legii nr. 217/2013 privind combaterea violentei in familie prevede urmatoarele: “cererile pentru emiterea ordinului de protectie se judeca de urgenta si, in orice situatie, solutionarea acestora nu poate depasi un termen de 72 de ore de la depunerea cererii”, urmand ca aceasta sa fie judecata in camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie.

Initiatoarea proiectului de lege, deputatul PNL Valeria Schelean spune ca “aceasta lege vine in ajutorul tuturor victimelor care de cele mai multe ori, din cauza masurilor premergatoare, a procedurilor de regularizare destul de anevoioase ajung sa obtina ordine de protectie mult mai tarziu fata de momentul in care efectiv au nevoie de asemenea masuri din partea instantelor de judecata”.

Lasa un raspuns