Lectorul Mircea Bărbuceanu recunoaşte că magnatul Gigi Axinte a ajuns inventator fiindcă a plătit 10.000 de euro. Şi i se pare corect aşa ceva!

0
506

Şeful Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, Mircea Bărbuceanu, pare suferind grav. Mai mult, pare că refuză tratamentul! Din acest motiv, în cele mai multe ieşiri şi declaraţii publice susţine vesel nişte nerozii mai mari decât mormanul de 10 milioane de euro încasaţi de magnatul Gigi Axinte de la fostul rector Gheorghe Barbu.

Am intrat în posesia unor discuţii purtate de Bărbuceanu cu mai mulţi membri ai SLUP, discuţii care nu doar că par fragmente ale unui delir în cascadă. Iată doar două exemple, pe care le vom comenta ulterior:

Tot din acel moment, Gheorghe Axinte a respectat înţelegerile publice făcute cu noi – conducerea SLUP (în prezenţa mai multor colegi ce au participat la discuţiile iniţiale…): să ajute comunitatea universitară ori de câte ori are ocazia, fără nicio pretenţie materială, în contul profiturilor pe care le-a avut ani de zile în instituţia noastră. Ceea ce a şi făcut.

(…) contribuţia cu mai mult de 10.000 de euro la cercetările care s-au făcut pentru salonul de la Geneva, unde Universitatea din Piteşti a luat 2 medalii de aur şi una de argint. Tot această firmă a pus la dispoziţie în mod gratuit camioneta cu care au fost transportate în Elveţia machetele de mare dimensiune. Unele dintre cercetări au vizat interese ale firmei ARGECOM. Este vorba despre sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri. O altă invenţie premiată cu medalie de aur. În acest context, pentru ca SC ARGECOM SA să poată beneficia de brevetul pe care l-a finanţat, finanţatorul Gheorghe Axinte a fost trecut pe brevet. Oare este ceva anormal ca, după ce plăteşti astfel de sume, să nu beneficiezi de rezultatele cercetării?”.

La fel ca atunci când declara în instanţă vesel şi zâmbitor că el însuşi a contribuit prin intervenţii la Rectorat şi la Senatul UPIT pentru susţinerea financiară a invenţiei lui Claudiu Șuțan (cu alte cuvinte, a recunoscut traficul de influenţă comis!), Mircea Bărbuceanu a scăpat din nou porumbelul: pentru avantaje financiare pentru membrii SLUP a renunţat la plângerile penale pe care susţinea că le va face contra lui Axinte. De asemenea, deşi a susţinut că ştie că ex-rectorul Barbu l-ar fi prăduit pe Axinte – ,,(…) schimbarea noastră de atitudine faţă de Gheorghe Axinte: Odată cu schimbarea conducerii universităţii, <<mulgerea>> acestuia de către vechea conducere a încetat”) – Bărbuceanu nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a sesiza Parchetul pentru că astfel ar fi pierdut sprijinul magnatului şi SLUP… n-ar mai fi avut pe cine mulge!

Cât despre cei 10.000 de euro şi acordarea spre folosinţă a unei camionete pe termen scurt, dacă există cineva care crede că aşa ceva îţi dă dreptul la calitatea de inventator, atunci ar face bine să se caute la cap de urgenţă! Mai ales că Bărbuceanu, săracu’ de el, deloc mintos, recunoaşte că ARGECOM-ul lui Gigi Axinte avea interese directe în realizarea invenţiilor!

Mircea Bărbuceanu nu se opreşte însă aici. Zâmbitor şi… inconştient, el explică şi cum s-a realizat frauda: „(…) pentru ca SC ARGECOM SA să poată beneficia de brevetul pe care l-a finanţat, finanţatorul Gheorghe Axinte a fost trecut pe brevet”. Totul bine şi frumos, numai că este ilegal, bă profesore! Ca să fii inventator trebuie să inventezi dracu’ ceva, nu să dai nişte mărunţiş acolo!

Revenim cu noi declaraţii năucitoare ale şefului de sindicat, declaraţii cum nu s-au mai pomenit în mediul universitar.

D.M.D.

P.S. Judecătorii, poliţiştii, martorii mincinoşi, toţi cei care au susţinut poziţia aberantă şi punctele de vedere abuzive ale lui Bărbuceanu în războaiele lui cu presa şi nu numai ar trebui să nu mai doarmă liniştiţi. Plângeri penale, sesizări la inspecţia judiciară etc., toate curg pe bandă. Şi nu vor înceta până nu se va face dreptate!

Lasa un raspuns