Lectorul Mircea Bărbuceanu a pretins în instanţă că a devenit depresiv (la pachet cu soţia) după câteva anchete de presă, deşi omul are zeci de ani de scandaluri publice la activ

0
299

Am arătat săptămâna trecută cum a reuşit Bărbuceanu Mircea, lider al Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP), să-şi bată efectiv joc de magistraţi într-unul dintre procesele intentate unor jurnalişti. După ce a pretins că nevasta, fata, o mare parte dintre colegi şi unii prieteni i-au scris emailuri kilometrice în care au evidenţiat, vezi Doamne, cât de rău i-a fost afectată imaginea în rândul opiniei publice, sindicalistul plângăcios a mai comis-o o dată, tot cu complicitatea voită sau doar beneficiind de lipsa de atenţie şi de implicare a instanţei.

Vă prezentăm acum două adeverinţe medicale prin care Mircea Bărbuceanu a încercat şi a reuşit să-i convingă pe judecători că, în urma unor articole de presă, a ajuns suferind de o boală psihică gravă. Nu doar el, ci şi soţia, ştiut fiind faptul că nişte biete articole de presă provoacă nebunie la en-gross. Bine, judecătorii nu s-au obosit să analizeze de ce l-a lovit nebunia pe Bărbuceanu acum, când el era subiect de presă permanent în ultimii zece ani. Ba chiar de multe ori el a iniţiat campanii de presă împotriva ex-rectorului Gheorghe Barbu şi a afaceristului Gigi Axinte, pe vremea când nu-şi înnodaseră cozile şi nu inventau împreună lucruri despre care în realitate habar nu au etc.

În mod normal, când doi soţi vin şi prezintă adeverinţe medicale care atestă că suferă de „tulburare depresivă persistentă”, cerând instanţei să le acorde foarte mulţi bani, judecătorii (care trebuie să aibă rol activ în proces) trebuie să solicite un lucru simplu: fişele medicale ale celor doi, ca şi reţetele medicale cu tratamentul pe care l-au urmat. O verificare banală ar fi arătat că medicul le-o fi eliberat aceste adeverinţe, dar nu există reţete lunare pe numele lor.

De ce spun asta? Tratamentul pentru o depresie severă este de durată. Medicamentele pot fi cumpărate doar pe reţetă. Reţete succesive în acest caz! Reţete care nu există! Dacă noi am aflat şi am verificat acest lucru, pentru instanţă ar fi fost o bagatelă!

În mod normal, chiar şi un student la drept ar fi văzut că acest caz pute. Că oamenii nu vorbesc cu familiile lor prin e-mailuri, ci la telefon. Cu colegii vorbesc faţă în faţă, nu tot prin aceleaşi e-mailuri confecţionate pentru a servi drept probe. Că un scandalagiu ca Mircea Bărbuceanu, şef de sindicat, angrenat în scandaluri interminabile cu toţi rectorii (pe care i-a insultat şi i-a calomniat într-un stil demn de Vadim Tudor – lucru verificabil pe site-ul nostru!), nu poate deveni depresiv doar pentru că i-au zis nişte jurnalişti că este „profesor între ghilimele” şi au râs de urechile lui! Că soţul şi soţia nu devin depresivi în grup decât dacă suferă traume grave, şi nu dacă sunt ţinta unor dezvăluiri de presă!

Din indolenţă sau din interes, judecătorii au devenit complicii lectoraşului sindicalist. După ce vor fi depuse plângerile penale de rigoare împotriva acestuia, când se va dovedi că nu s-a urmat niciun tratament în cazul soţilor depresivi persistent, tare mi-e că magistraţii vor răspunde şi vor acoperi prejudiciul din propriile buzunare!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns