Lectorul Mircea Bărbuceanu despre colega sa, conf. univ. dr. Laura Citu: „Laurette borfet – cum dă din craci la bară”!!!

0
340

Legea nr. 1/2000 a educaţiei naţionale prevede, la Art. 275, alin. 1: „Cadrele didactice au obligaţia morală să-şi acorde respect reciproc şi sprijin în îndeplinirea obligaţiilor profesionale”.

Probabil având în vedere această obligaţie pe care i-o impune legea, preşedintele Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, a numit-o pe colega sa d-na conf. univ. dr. Laura Citu „Laurette borfet” şi a continuat cu o descriere halucinantă: „cum dă din craci la bară”!

Pe fostul rector Gheorghe Barbu, acelaşi Bărbuceanu l-a atacat cu eleganţa unui cioban: „Gheorghe Barbu – cu inteligenţa şi nesimţirea care îl caracterizează”, „mic bătrânel”, „fostul rector s-a milogit… a încercat în stilul său caracteristic să mituiască pe mulţi din membrii Senatului… a împroşcat cu venin”, „a arătat tuturor o lipsă de demnitate, o lăcomie şi o disperare… un om mic, un om disperat” etc.

Pe Ionel Didea, şi el prof. univ. dr. şi fost rector al Universităţii din Piteşti, sindicalistul Mircea Bărbuceanu l-a executat scurt, tot oral: „Aţi plecat o săptămână în Italia cu soţia, pe banii Universităţii ce i-aţi decontat printr-un fals mai grosolan decât o făcea Gheorghe Barbu…”, „Să vă temeţi de acest lucru, domnule Didea! …Şi nu uitaţi că Dumnezeu plăteşte, de obicei, când îţi este lumea mai dragă şi, mai ales, prin copii”, „nu am crezut niciodată că un (fost) notar poate fi atât de lacom şi mincinos” etc.

Despre un alt ex-rector, prof. univ. dr. ing. Sebastian Pârlac, Bărbuceanu spunea că  „nu-şi va da niciodată demisia, pentru că nu ştie ce este onoarea şi este prea lipit de portofel” şi îl numea public „rectorul-repetent Pârlac”!

Cred că nu mai există dubii acum că limbajul lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu aminteşte cumva de cel folosit la peluzele stadioanelor, nu în mediul academic. Numai că, spre norocul sindicalistului, preşedintele comisiei de etică a UPIT este senatorul Şerban Valeca, un personaj caraghios şi lipsit de dorinţa de a-şi face datoria impunându-le cadrelor didactice respectarea unor standarde de comportament adecvate. Practic, indiferent de ce a spus Mircea Bărbuceanu, Valeca s-a făcut că plouă şi a refuzat să se amestece.

Numai că, surpriză, legea ne permite să-l punem la treabă pe politicianul care doarme în fotoliul de preşedinte al Comisiei de Etică a UPIT.

Art. 308 din Legea nr. 1/2000 prevede că:

(1) Orice persoană, din universitate sau din afara universităţii, poate sesiza Comisiei de etică universitară abateri săvârşite de membri ai comunităţii universitare.

(2) Comisia de etică universitară păstrează confidenţială identitatea autorului sesizării.

Cum confidenţialitatea nu ne interesează, nu ne vom ascunde în spatele anonimatului şi vom sesiza noi în perioada următoare Comisia de Etică în legătură cu limbajul şi comportamentul complet neadecvat al lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, preşedintele SLUP.

Vom reveni vineri cu dovada irefutabilă a faptului că micuţul sindicalist are momente când se transformă într-un personaj de-a dreptul penibil, care confundă universitatea cu scara blocului, de unde îşi poate lua oricând jucăriile şi pleca atunci când nu-i mai convine ceva!

D.M.D.

Lasa un raspuns