Lectorul Mircea Bărbuceanu, bolnav psihic dovedit, despre care ex-rectorul Gheorghe Barbu susţine că şi-a alergat fratele cu toporul, le-a predat nestânjenit studenţilor de la Universitatea din Piteşti în timp ce se afla sub tratament

0
269

Un individ, aflat în sevraj etilic, a comis un adevărat masacru la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Internat voluntar, individul a devenit brusc violent şi a atacat pacienţii din două saloane, reuşind să ucidă 5 persoane şi să rănească alţi 8 pacienţi până să fie capturat de un echipaj de poliţie aflat în zonă.

Astfel de cazuri pot apărea zilnic, având în vedere că numărul celor care suferă de diverse afecţiuni psihice grave este nu doar foarte mare, ci şi în continuă creştere!

Dacă la acest lucru adăugăm indolenţa şi miserupismul celor chemaţi să ia măsuri pentru ca astfel de nenorociri să nu se întâmple, atunci avem imaginea clară a unor bombe cu ceas care pot exploda în orice clipă.

Lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, şeful autointitulatului Sindicat Liber al Universităţii din Piteşti, este o persoană periculoasă. O persoană violentă! Şi asta nu pentru că o spunem noi, ci pentru că aşa susţin cadre didactice care au avut ocazia (mai bine zis ghinionul!) să-i fie adversari în proiectele lui dubioase de a transforma SLUP în ceva asemănător Teamsters-ului lui Jimmy Hoffa!

Ex-rectorul Universităţii din Piteşti, prof. univ. dr. Gheorghe Barbu, îl descrie public pe Mircea Bărbuceanu, într-un document transmis tuturor cadrelor universitare de la UPIT, ca pe un adevărat PERICOL PUBLIC:

Domnul Bărbuceanu este un om care a acumulat multă ură, foloseşte un limbaj violent, denigrator şi calomnios, vehiculează cu o uşurinţă extraordinară tot felul de informaţii false, îi şantajează şi jigneşte pe cei care nu sunt de acord cu el. Se laudă şi ameninţă în stânga şi-n dreapta cu sesizări şi reclamaţii la toate instituţiile statului, procese, plângeri penale etc.

Stilul domnului Bărbuceanu este unul care aminteşte de vechea securitate, urmărindu-i pe cei care au ieşit din sindicat, hărţuindu-i şi şantajându-i (doamnele de la acte de studii şi bibliotecă sunt un exemplu în acest sens) şi punând presiune (picătura chinezească) pentru a-i convinge pe alţii să devină membri.

(…) Domnul Bărbuceanu şi-a alergat fratele cu toporul, dar nu l-a prins. De aici şi inspiraţia siglei sindicatului cu cele două topoare, probabil unul pentru fratele său şi celălalt topor o fi pentru mine”.

La acuzaţiile de-a dreptul terifiante aduse de fostul rector Barbu se adaugă faptul că, potrivit propriei mărturii depuse în instanţă, laolaltă cu acte doveditoare, Mircea Bărbuceanu a suferit de o afecţiune psihică gravă, pentru care a urmat tratament de specialitate! Publicăm în facsimil adeverinţa medicală, făcută publică chiar de către Mircea Bărbuceanu.

În opinia noastră, oricând era posibil ca un student să fie prea obraznic ori stresul să genereze o ieşire necontrolată a lectorului Bărbuceanu. Pentru că o persoană care, după cum susţine prof. univ. dr. Gheorghe Barbu, şi-a alergat cu toporul propriul frate poate oricând face o… nefăcută! Cineva şi-a asumat un mare risc permiţându-i lectorului Mircea Bărbuceanu să predea deşi chiar el a susţinut în instanţă că este serios afectat din punct de vedere psihic! Nici individul care a masacrat 5 persoane la Săpoca nu părea periculos, el internându-se voluntar la spital. Nimic din antecedentele lui nu lăsau să se întrevadă posibilitatea de a deveni violent.

Aşa stând lucrurile, îl somăm public, din nou, pe rectorul Dumitru Chirleșean să ne răspundă la câteva întrebări de interes public, întrebări la care Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public îl obligă să ne răspundă în termen de 30 de zile. Precedentele noastre solicitări, transmise în scris, cu confirmare de primire etc., la Rectorat au fost tratate de dl. Chirleșean cu un dispreţ suveran. Este de altfel motivul pentru care am sesizat DNA pentru a investiga mai multe posibile fapte de corupţie: trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită etc., toate în legătură cu activitatea lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu în cadrul Universităţii din Piteşti!

În fine, solicităm deci, din nou, ca rectorul Dumitru Chirleșean să ne spună dacă şi între ce ani figurează Mircea Bărbuceanu ca suferind de o boală psihică în evidenţele UPIT. Pentru că, potrivit adeverinţei medicale pe care o publicăm astăzi, omul a fost bolnav şi s-a tratat, plus că a pretins în instanţă că a fost foarte afectat de boală, care i-a redus capacitatea profesională.

De asemenea, ne interesează cine este medicul psihiatru care testează cadrele universitare de la UPIT şi dacă acesta, în cadrul verificării medicale, a descoperit, vreodată, existenţa vreunei boli psihice la lectorii Mircea Bărbuceanu şi Daniela Bărbuceanu.

Am mai fi interesaţi să aflăm dacă Mircea Bărbuceanu a beneficiat de concedii medicale pentru boala psihică de care a pretins în instanţă că suferă şi pentru care a cerut şi a primit despăgubiri.

De asemenea, am dori să ştim dacă au mai existat cazuri de cadre universitare cărora li s-a permis să predea în timp ce sufereau de boli psihice, sau soţii Bărbuceanu reprezintă excepţia care… încalcă regula?!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns