Lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu este motivul pentru care învăţământul superior piteştean pare o transmisie live dintr-un ospiciu în care s-au revoltat, concomitent, Mălin Bot, Napoleon Bonaparte, Baba Vanga, Tudor Chirilă, Miron Cozma, Gigi Becali şi Mariana Moculescu!

0
86

Sindicatul Liber al Universităţii din Piteşti ar trebui să aibă ca obiectiv o luptă continuă pentru creşterea calităţii învăţământului superior argeşean, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale dascălilor din UPIT, inclusiv a salariilor, pentru dezvoltarea bazei materiale a UPIT etc. Toate acestea au fost şi sunt, din nefericire, obiective marginale pentru bossul sindical Mircea Bărbuceanu.

Lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu este, indiscutabil, cel mai cunoscut cadru didactic de la Universitatea din Piteşti. Este, dacă vreţi, şi explicaţia pentru care învăţământul superior piteştean pare o transmisie live dintr-un ospiciu în care s-au revoltat, concomitent, Mălin Bot, Napoleon Bonaparte, Baba Vanga, Tudor Chirilă, Miron Cozma, Gigi Becali şi Mariana Moculescu!

Bărbuceanu s-a luptat cu toţi rectorii UPIT, dar doar până la momentul în care a fost acceptat în cercul Puterii! Pe Gheorghe Barbu l-a combătut crâncen, pentru că rectorul i-a tratat pe sindicalist şi pe-al său SLUP ca pe nişte ţânţari sâcâitori, dar inofensivi. Era vremea în care Gheorghe Barbu, Adrian Miuțescu şi Gheorghe Axinte formau o tripletă glorioasă, când Anca Barbu candida cu măciuca în mână la Primăria Piteşti şi Adiţă Minune beneficia de vizite pline de atenţie la studioul Alpha TV, studio finanţat (şi) de magnatul de la Argecom. Mai mulţi dintre colegii mei de-atunci ar putea vorbi mult despre Operaţiunea 50, o mişculaţie episodică în care Barbu nu a înregistrat decât un rateu (probabil or fi recuperat ulterior, că se supăra naiba deputatul!), rateu pe care l-am provocat eu însumi. (Domnule preşedinte, ştiu că dumneavoastră uitaţi repede, cum aţi uitat şi povestea cu doamna, dar nu-i nimic că vă poate aminti Mihai, el era atunci cu mine, acum este cu dumneavoastră, dar… are memorie bună!).

Să revenim totuşi la Mircea Bărbuceanu. Omul este fabulos. În peste 20 de ani de presă n-am mai întâlnit pe cineva care să-i semene. Nici n-am auzit să existe undeva cineva cu principii mai fluide, mai lipsite de consistenţă. Pur şi simplu omul nu are puncte de vedere, nu are opinii, nu are o viziune. Ubi bene ibi patria!

Magnatul Gigi Axinte a primit peste 10 milioane de euro de la UPIT? La puşcărie cu el!, urla prin toate gazetele şi pe la toate şedinţele Mircea Bărbuceanu. Axinte a ajuns lect. univ. drd. la UPIT? Nu se poate, e un analfabet, râde toată lumea universitară de noi, afară cu acest „geniu” de la catedră!, a vociferat timp de aproape 7 ani, non-stop, sindicalistul Bărbuceanu! A făcut Axinte cârciumă pe terenul UPIT şi cu chirie aproape inexistentă? Mircea Bărbuceanu a purtat ani de zile o luptă la baionetă, cu reclamaţii şi sesizări la toate organele abilitate!

Totul s-a schimbat peste noapte. De când Gigi Axinte a plătit 10.000 de euro pentru ca (şi) Mircea Bărbuceanu să ajungă inventator, şeful SLUP a pus punct oricărui demers public prin care magnatul trebuia să fie tras la răspundere pentru camioanele de bani primiţi de la universitate.

De când bunuri de 250.000 RON au fost oferite SLUP gratis (100 RON pe an plătibili în fiecare 31 decembrie nu pot fi numiţi chirie!), iar membrii de sindicat pot mânca zilnic cu 20% reducere (adică mai ieftin cu circa 4 lei!!!), Mircea Bărbuceanu a devenit fan Gigi Axinte, pe care nu-l mai consideră nici analfabet, nici o ruşine pentru corpul profesoral, ci un profesor care îşi face bine treaba, nici mai bun, nici mai rău decât ceilalţi. (Ca o paranteză, examinat de o comisie, Gigi Axinte le-ar provoca atacuri de panică tuturor examinatorilor, fiind singurul lect. univ. dr. care nu poate scrie după dictare nici „Ana are mere” şi care crede că „Zdreanţă” este primul volum din opera războinicului luminii, oierul Gigi Becali!)

Şi în povestea cu Casa Universitarilor Mircea Bărbuceanu şi Gigi Axinte au uitat de vechea lor duşmănie şi au colaborat de minune. Că Argecom a ridicat şi a dus nimeni nu ştie unde un patrimoniu de mai multe miliarde de lei, asta rămâne de investigat, fiindcă era vorba despre patrimoniul UPIT. Evident că plângerea nu o va face Bărbuceanu, pentru că el deja i-a mulţumit public Argecom pentru că a ridicat gratis (nino nino nino!!!) toate bunurile restaurantului! E vorba despre infracţiunea de distrugere, pentru că un restaurant funcţional a ajuns o ruină, în urma colaborării dintre SLUP şi Argecom! Fără a mai vorbi aici despre destinaţia reală a bunurilor ridicate de angajaţii Argecom, destinaţie care trebuie investigată de urgenţă! Groapa de gunoi, ne spun ei?! Ne scuzaţi că nu suntem retardaţi să credem aşa ceva!

Personal, văd o mulţime de potenţiale infracţiuni în toată povestea de dragoste şi ură dintre Bărbuceanu şi Axinte. Toate vor fi  investigate, e o promisiune!

Văd, de asemenea, o serie de abateri etice grave din partea şefului SLUP, pe care cei de la UPIT se fac că nu le observă, permiţându-i acestui sindicalist să taie şi să spânzure în continuare la universitate, unde se erijează în reprezentantul a peste două treimi din cadrele universitare. Faptul că singur a recunoscut că a militat la nivelul Senatului UPIT pentru alocarea de fonduri universitare pentru o invenţie despre care tot el a susţinut că privea interese private ale firmei Argecom nu reprezintă doar un trafic de influenţă în cea mai pură formă, ci şi o faptă pentru care ar trebui să fie îndepărtat din UPIT prin desfacerea contractului de muncă. Pentru că el, Mircea Bărbuceanu, avea un interes direct şi personal, fiind coinventator (chiar dacă numai pe hârtie!) al acelei invenţii private în care UPIT a băgat degeaba bani!

Revenim!

D.M.D.

Lasa un raspuns