Laborator ultramodern de radioterapie – investiție finanțată prin PNRR, în valoare de 74,7 milioane lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 4,5 milioane lei.

0
142

În ședința Consiliului Județean Argeș de astăzi a fost aprobată actualizarea bugetului și a surselor de finanțare pentru proiectul Laboratorului de Radioterapie, ca urmare a semnării contractului și a primirii filei de buget. Contractul de finanțare a fost semnat pe 24 mai. În prezent, se pregătește caietul de sarcini pentru achiziția execuției lucrărilor.

Astfel, ca urmare a semnării contractului, valoarea totală a investiției, finanțată prin PNRR, este de 74,7 milioane lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 4,5 milioane lei.

Noul corp de clădire în care va funcționa Laboratorul de radioterapie va fi accesibil de la nivelul terenului și va fi conectat, printr-un tronson de legătură, de Secția de Oncologie existentă. ,,Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu cinci nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și va fi amplasată în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.

,,Existența acestui laborator la Spitalul Județean vine în sprijinul pacienților din județul Argeș care nu vor mai fi nevoiți să meargă la spitale private sau în alte orașe pentru tratament.

Va fi dotat cu tehnologie de ultimă generație, astfel că vom putea asigura cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile la acest moment și permite acoperirea întregului lanț de tratamente.

Avantajul nostru față de alte spitale selectate este că deja avem făcută proiectarea și ne pregătim pentru lansarea licitației pentru execuție, de aceea avem încrederea că vom finaliza proiectul în termen“-  Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.