Laborator de radioterapie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

0
57

Luni, 15 aprilie, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş au fost aprobate Studiul de Fezabilitate, Devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii LABORATOR DE RADIOTERAPIE SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI.

Tehnologia de ultimă generaţie IMRT-VMAT cu care va fi dotat acest laborator asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanţ de tratare a afecţiunilor oncologice, ceea ce va accelera obţinerea unui număr cât mai mare de pacienţi salvaţi.

Prin acest proiect se doreşte construirea unui corp de clădire cu funcţiunea de laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătură Secţia de Oncologie existentă. Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E parţial) şi se va amplasa în zona de sud-est a secţiei de oncologie şi tratament a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Dotări:

– accelerator liniar de particule;

– computer tomograf simulator;

– sistem planificare tratament;

– staţie de conturare;

– sistem de înregistrare şi verificare;

– sistem de imobilizare;

– sistem de dozimetrie.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti nu dispune de niciun aparat de iradiere cu energii înalte cu care să poată fi trataţi pacienţii oncologici, deşi anual sunt diagnosticaţi în judeţul Argeş peste 1000 de bolnavi, din care aproximativ 500 necesită tratament prin radioterapie. La nivelul judeţului Argeş se află în evidenţă 17.745 pacienţi, iar perioada de aşteptare pentru accesul la tratamentele radioterapeutice variază între 2 şi 5 luni, pierzându-se astfel de multe ori perioada optimă de tratament. Secţia de Oncologie din cadrul SJUP funcţionează cu un număr de 30 de paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizare de zi.

Lasa un raspuns