La Rucăr, un apropiat al primarului Dulamă a ras 14 hectare de pădure chiar sub ochii celor de la Garda Forestieră care, din nou, s-au limitat să constate defrişarea ilegală

3
193

Cea mai gravă acuzaţie care va fi adusă PSD în Argeş nu are legătură cu corupţia, pentru că vremea dosarelor făcute la comandă, în baza unor denunţuri provenite de la cine ştie ce infractor aflat după gratii, a trecut de ceva timp.

La alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, PSD Argeş va avea de dat explicaţii în legătură cu defrişările înspăimântătoare care s-au petrecut în Argeş în timp ce omul lor, Armand Chiriloiu, a condus Direcţia Silvică Argeş. Şi nu vorbim aici despre furturi de lemne obişnuite, ci despre dispariţia unor păduri întregi, în zonele cele mai frumoase ale judeţului. Defrişările au fost atât de ample încât Argeşul a ocupat, la un moment dat, locul unu într-un clasament Greenpeace România în topul judeţelor în care s-a defrişat cea mai extinsă suprafaţă de pădure din întreaga ţară! Aşa ceva nu poate fi trecut cu vederea şi… nici nu va fi!

Deocamdată însă, am fost informaţi că, la Rucăr, un apropiat al primarului Ionel Dulamă a ras complet cu ceva vreme în urmă 14 hectare de pădure seculară. Solicitaţi să intervină, cei de la Garda Forestieră Ploieşti au descins la Rucăr, au constatat tăierile ilegale şi… nimic! Adică n-au făcut nimic concret pentru ca mafia lemnelor să plătească. Inclusiv cu libertatea!

Directorul Gărzii Forestiere Ploieşti, Viorel Mihălcioiu, ştie despre ce este vorba. Dar, ca şi în cazul celor 158 de brazi marcaţi ilegal în vedere tăierii de către Ocolul Silvic Codrii Verzi la comanda finului primarului Ionel Dulamă, a preferat să mimeze că-şi face treaba. Concret, nu s-a făcut nimic, iar prăduitorii pădurii îşi văd nestingheriţi de treabă, după cum… s-a şi văzut!

Problema este că jaful din pădurile Argeşului a atins astfel de proporţii încât toţi oficialii care nu şi-au făcut datoria vor fi sacrificaţi în lunile următoare de partid. Pentru că nimeni nu-şi va permite să intre cu astfel de pietre de moară legate de glezne în alegeri.

Revenim cu noi dezvăluiri atât despre defrişările de la Rucăr, cât şi despre aventurile penibilului Armand Chiriloiu la conducerea Direcţiei Silvice Argeş!

D.M.D.

3 Comentarii

  1. Cred ca ar trebui întrebat șeful de ocol, numitul Lupu Genel. Fără acordul lui nu fura decât fratele domniei sale.

  2. Numitul Lupu Genel este șeful ocolului de la începutul anilor 2000. Pe atunci pădurea era întreaga. Acum pădurea este tăiată și șeful de ocol in aceeași funcție. Totul s-a tăiat sub atenta sa supraveghere.

  3. Trebuiesc intrebati toti, de la padurar la ministru ! Si Armand Chiriloiu a avut un rol major in defrisarea padurilor din Arges, jurnalistul are dreptate !

Lasa un raspuns