La Rucăr, prăpădul defrişărilor a început odată cu venirea lui Ionel Dulamă la Primărie!

0
87

La Rucăr nu poate fi dată vina pe „greaua moştenire”. Pentru că nu este cazul! Dezastrul forestier a devenit coşmarul Rucărului de-abia după 2008, când Ionel Dulamă de la PSD l-a spulberat în alegeri pe Dumitru Ghica, zis Titi Flocea, reprezentantul PD.

În trei mandate, Rucărul a pierdut sute şi sute de hectare, rase complet. S-a transformat dintr-o localitate turistică superbă într-o zonă periculoasă, unde orice ploaie torenţială serioasă pune bunurile şi viaţa localnicilor şi turiştilor în pericol. Chiar în această vară, o inundaţie fulgerătoare, provocată de scurgerile de pe versanţi pe care nu le-au mai putut opri fâşiile de pădure fiindcă le defrişaseră leprele rucărene din mafia lemnului, a provocat pagube de miliarde! Totul s-a întâmplat sub ochii autorităţilor locale, care au privit neputincioase prăpădul.

Nu-i vorbă că în câteva zile edilii şi-au recuperat pagubele cu vârf şi îndesat, având în vedere că prăduitorii pădurilor seculare de la Rucăr sunt rudele, finii şi prietenii lor de familie!

În zona Rucăr şi-a făcut de cap Ocolul Silvic „Codrii verzi”, entitate privată patronată de consilierul judeţean PSD Marius Nicolaescu. În repetate rânduri, acest ocol a marcat ilegal pentru diverşi mafioţi din zonă, care au pus la pământ sute de hectare de păduri. Chiar noi, „Ziarul de Argeş”, i-am surprins în timp ce marcaseră ilegal un număr de 158 de brazi în zona Izvoarele Dâmboviţei.

Şi cu toate acestea, primăria a asistat pasivă la încercarea de fraudare cu peste un miliard de lei a bugetului local. Pentru că instituţia condusă de Ionel Dulamă era proprietarul terenului de pe care mafia lemnului şi partenerii ei de furăciune, Ocolul Silvic „Codrii verzi”, au încercat să fure 158 de brazi ziua în amiaza mare! Cu toate că, în acest caz fericit, mai mulţi factori convergenţi au blocat în cele din urmă defrişarea, primarul Ionel Dulamă n-a sancţionat sub nicio formă ocolul condus de Marius Nicolaescu, deşi chiar şi cea mai coruptă şi ineficientă instituţie de control în domeniu, Garda Forestieră Ploieşti, a admis că marcarea efectuată de Ocolul Silvic „Codrii verzi” a fost ILEGALĂ!

Fiindu-i coleg de partid, Ionel Dulamă s-a făcut că nu vede ilegalitatea comisă de trupa forestieră a lui Marius Nicolaescu şi nu a făcut nici plângere la Parchet, nici nu a amendat la greu ocolul, cum îi permitea legislaţia! Un adevărat blat social-democrat.

În aceste zile, la Primăria Rucăr domneşte liniştea care precede furtuna. Pentru că vin controale succesive, atât de la DNA, cât şi de la minister şi de la Romsilva, menite să stabilească nivelul de implicare penală a tuturor, de la cei din administraţia locală rucăreană, până la cei din Garda Forestieră, în megadefrişările comise la Rucăr. Imediat după sărbători!

D.M.D.

P.S. Fără nicio legătură cu cele scrise mai sus, nu ne putem abţine să ne mirăm cât de bogată este familia Dulamă! Dar acesta va fi un subiect tratat separat!

Lasa un raspuns