La Rucăr e nevoie de o schimbare: în prezent avem defrişări colosale şi sume uriaşe neîncasate de Primărie pentru concesionarea unor suprafeţe de pădure!

0
69

Astă-vară, când o ploaie torenţială a făcut versanţii să se transforme în minicascade, la Rucăr s-au produs pagube de milioane şi milioane de euro. Animale moarte, case şi pensiuni inundate, maşini purtate de viitură până la dracu-n praznic etc.

De vină sunt toţi cei care au administrat, de-a lungul timpului, această frumoasă şi bogată comună. Acum mulţi ani am contribuit la îndepărtarea din fruntea comunei a celebrului Dumitru Ghica, zis Titi Flocea. Am făcut sondajul de opinie care a precedat eşecul individului la vot.

Acum a venit momentul ca rucărenii să repete operaţiunea. Să aleagă pe altcineva în locul lui Ionel Dulamă. Ar fi de bun-simţ ca PSD să nu-l mai susţină pe edil pentru un nou mandat din moment ce Rucărul este polul defrişărilor din Argeş.

Am depistat la Rucăr un jaf de 14 hectare, defrişate complet, acum câţiva ani. I-am indicat edilului locaţia exactă: UP2 Râuşor-UA-56A. Primarul Ionel Dulamă ne-a răspuns că el n-are treabă cu pădurile din zonă după ce se face punerea în posesie, recunoscând totuşi, cu jumătate de gură, că ştie de megatunul forestier dat de apropiaţii lui.

Am aflat zilele trecute că Primăria înregistrează mari restanţe pentru suprafeţe uriaşe de pădure concesionate unor băieţi deştepţi. Fireşte, toţi din aceeaşi brigadă. Publicăm zilele viitoare datele complete.

Ideea este că la Rucăr s-a atins apogeul dezastrului! Mai rău nu se poate. La următoarele inundaţii serioase, lăsăm scris aici negru pe alb, vor muri oameni. Asta pentru că la Primărie s-a dormit în timp ce finii şi amicii familiei Dulamă au făcut averi colosale.

Comuna Rucăr are nevoie de un nou primar. Ar fi normal ca PSD să înţeleagă primul acest lucru şi să pună omul potrivit la locul potrivit de această dată. Cât despre Ionel Dulamă, vom vedea curând cu toţii unde este locul lui!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns