La Primăria Izvoru, primarul PNL Claudiu Neguţ a plătit 600 de milioane pe 9 camere de luat vederi şi un monitor, cu 300% mai mult decât valorează!

0
380
  • În curtea remizei de pompieri construită pe bani grei sunt parcate utilajele agricole ale lui Popescu Leonard, naşul primarului

Una dintre primăriile puse pe butuci chiar de cei care le conduc este Primăria Izvoru. Aici, primarul este un puştiulică de 34 de ani, membru PNL, individ fără niciun fel de experienţă managerială, care a câştigat alegerile în urma unei campanii scelerate pline de minciuni şi dezinformări, având-o ca vârf de lance pe celebra Miss Autopsia, alias Lavinia Năstase.

În prezent, tot ce construise vechea administraţie a fost distrus. Bugetul comunei Izvoru e făcut praf, banii fiind irosiţi pe investiţii mult supraevaluate (găsiţi totul pe site-ul nostru!). Impozitele şi taxele datorate de electoratul primarului, celebri ţigani şi braconieri din Izvoru, sunt neplătite de ani de zile, iar edilul şi echipa lui nu fac nimic pentru a recupera banii. În 2020 sunt alegeri şi nu e nicio diferenţă între votul unui sătean corect şi votul unei lepre, nu-i aşa?!

Deocamdată, organele abilitate ale statului n-au binevoit să se autosesizeze şi să vadă cum dracului poate să coste un gărduleţ la şcoala din Izvoru 2,7 miliarde lei şi o baracă intitulată pompos remiză de pompieri alte 2 miliarde! Nu-i nimic, le sesizăm noi. Mai ales că în curtea remizei sunt parcate utilajele agricole ale naşului primarului, Popescu Leonard, nimeni altul decât soţul contabilei de la Primăria Izvoru.

Pentru moment, acţiunea de cheltuire deşănţată a banilor publici la Izvoru continuă netulburată. Din cei 25 de asistenţi personali aflaţi în plată la primărie, peste jumătate primesc banii degeaba. Adică în mod ilegal. În sensul că, spre exemplu, Tănase Elena, soacra salariatei care se ocupă cu anchetele sociale în Primăria Izvoru, primeşte indemnizaţie de asistent social pentru unul dintre copiii ei, care chipurile ar avea un handicap grav ce necesită asistent personal. Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că băiatul este un fel de văcar comunal care merge cu vacile pe islaz singur (deci nu are nevoie de asistent personal!).

Pentru prima dată în istoria comunei, Izvoru are un primar care efectiv face naveta. Are n-are treabă, Claudiu Neguț pleacă la Piteşti. Ordine de deplasare, diurne, uneori spre 20 pe lună!!! Başca salariul de peste 2.000 de euro, leafă mărită cu inconştienţă, deşi comuna nu (mai) are bani de la momentul în care el s-a instalat în fotoliul de primar!

Mentorul acestui Neguț este un alt liberal de trist renume, şi anume Ion Baicea de la Costești. Pe filiera acestuia s-a şi semnat, încă din primul an de mandat al lui Claudiu Neguț, un contract în valoare de 600 de milioane de lei cu o firmă care a instalat în comună 9 camere de luat vederi şi un monitor ce funcţionează ca o drujbă cu elice. În sensul că, deşi în comună au avut loc câteva spargeri, poliţiştii au fost incapabili să distingă altceva decât nişte umbre sinistre din înregistrările de calitate execrabilă realizate. N-a fost prins, evident, niciun hoţ!

Important este altceva. Cele 9 camere, cu instalare şi monitorul aferent, ar fi costat, la oricare firmă de specialitate din Piteşti, sub 200 de milioane de lei, aici fiind inclus şi un profit consistent. Dar 600 de milioane? E ca şi cum cineva ar cumpăra un Logan cu 35.000 de euro!

Nu mai vorbim despre mentenanţa pentru acest sistem de supraveghere video, care costă şi ea de cel puţin patru ori mai mult decât ar fi cazul!

Revenim cu noi informaţii din comuna în care PNL îşi dovedeşte, încă o dată, incompetenţa şi apetenţa pentru prăduială!

D.M.D.

Lasa un raspuns