La PNL Argeş, campania electorală n-a scos la iveală doar proştii din partid, ci a scos la suprafaţă prostul din purtătorul de cuvânt!

0
508

Am urmărit de două ori şi mă gândesc serios să salvez pe un stick de memorie, pentru eternitate, o emisiune realizată de jurnalistul Gheorghe Smeoreanu cu pafaristul Gelu Tofan, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş şi scandalagiul de serviciu al urmaşilor brătienilor în Argeş.

Dintr-un anumit punct de vedere, Tofan este realmente de admirat. Pentru că nu este deloc uşor să ajungi tatăl combinaţiilor şi blaturilor în organizaţia judeţeană a PNL când ai un IQ subunitar. Logica lui dreaptă ca Transfăgărăşanul, modul infantil în care se exprimă, exprimarea injurioasă (despre care unii ar putea zice că este cumva specifică etniei, noi ne abţinem însă!), toate acestea l-ar fi recomandat cel mult pentru o poziţie de consilier la Băicoi, nu de membru în consiliul de administraţie al Regiei Autonome „Tehnologii pentru Energia Nucleară” (RATEN) unde l-au vârât liberalii să mănânce şi gura lui o pâine albă!

În fine, iată dialogul fabulos dintre cei doi, cu un mare plus pentru Gheorghe Smeoreanu care l-a făcut practic muci pe Gelu Tofan pe parcursul unui dialog în care liberalul părea că băgase în el toate substanţele interzise de pe piaţă:

Gelu Tofan (intră în discuţie abrupt şi agresiv): – Am urmărit emisiunea. (…) Eu spun lucrurilor pe nume. A fost un spectacol electoral. Au fost telefoane aranjate să intre în direct, să creeze emoţie…

  1. Smeoreanu: – Staţi un pic, cele două telefoane de care vorbiţi… eu le-am dorit să intre în emisiune. Vreţi să spuneţi că doamna Gica Dobrin… a fost un telefon aranjat?

Gelu Tofan: – Ăăă, nuuu. Pentru noi, doamna Gica Dobrin este un monument. Am dori să ne aprecieze şi nouă candidatul.

  1. Smeoreanu: – Uite că îl apreciază pe domnul Gentea!

Gelu Tofan: – N-avem de unde să ştim acest lucru…

  1. Smeoreanu: – Păi aşa a spus în emisiune. Mi-a spus mie!

Gelu Tofan: – Ăăă… Da, totuşi Cristian Gentea îşi asumă merite care nu-i aparţin! El este preşedintele clubului FC Argeş, unde sunt celelalte echipe, de baschet, de handbal… Nu este preşedintele Clubului Campionii FC Argeş!

  1. Smeoreanu: – Domnul Cristian Gentea este preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Campionii FC Argeş. (n.red.: Deci cea mai importantă persoană din club!)

Gelu Tofan: – În acte, preşedintele clubului Campionii FC Argeş este Mihai Foamete. (n.red.: Aici Tofan face pe prostul. Una este preşedintele clubului, alta este preşedintele Consiliului de Administraţie, persoana care a asigurat finanţarea echipei şi, în general, tot sprijinul şi suportul necesar promovării!)

  1. Smeoreanu: – Vreţi să-l sunăm pe domnul Foamete să vedeţi că şi dânsul îl susţine pe domnul Gentea la primărie? A declarat deja asta!

Gelu Tofan: – Aaa, nu, nu-i nevoie. Eu am fost coleg cu Mihai Foamete la a doua facultate pe care am făcut-o la Piteşti. Era să nu-l recunosc la început, pentru că a luat proporţii. Dar poate se integrează cu echipa şi mai face puţină mişcare…

Oameni buni, orice fumează Gelu Tofan, vreau şi eu! Principiul călăuzitor al intervenţiei domniei sale este „Foaie verde lobodă, curge apa-n lift!”.

Deci au fost două telefoane aranjate, dar totuşi n-au fost! N-avem de unde să ştim că doamna Dobrin îl susţine pe Cristian Gentea, chiar dacă doamna a spus acest lucru de două ori! Oricum, la o adică nu contează că doamna Gica Dobrin îl susţine pe candidatul PSD Cristian Gentea, poate îl susţine şi pe candidatul nostru, al PNL! N-are nicio funcţie la club, nu contează că este preşedinte al Consiliului de Administraţie, deci omul numărul unu! Mihai Foamete, preşedintele clubului, este fostul lui coleg şi amic, dar Tofan îl jigneşte ca un tractorist beat şi-l face gras într-o emisiune televizată aşa, tam-nesam, fără ca omul să aibă vreo legătură cu frustrările luminosului liberal!

Nu ştiu dacă v-aţi prins, dar Gelu Tofan, acest Emi Pian al clasei politice argeşene, este purtătorul de cuvânt al PNL Argeş. Deci, cel puţin teoretic, este omul care… „le ştie” cel mai bine cu vorbele din trupa de trişti a lui Adrian Miuțescu (şi el dilimandros, celebru pentru că anunţa transpirat şi surescitat în conferinţa de presă a liberalilor că ICN este al doilea Cernobîl!).

La PNL Argeş, îmi spunea cineva, campania electorală n-a scos la iveală doar proştii din partid, ci a scos la suprafaţă prostul din purtătorul de cuvânt! Trist, dar din păcate adevărat!

D.M.D.

Lasa un raspuns