Jurnaliştii vă dezinformează cu nesimţire

0
397

Jurnaliştii vă dezinformează cu nesimţire:
Robert Turcescu nu candidează la Primăria Piteşti!
Turcescu_nu_candideaza_1Citesc pe câteva site-uri argeşene că Robert Turcescu ar intenţiona să candideze la funcţia de primar al municipiului Piteşti din partea unui partiduleţ politic, partiduleţ căruia nu-i dau numele pentru a nu-i face niciun fel de reclamă gratuită. (Evident, nu-i vom face niciodată nici reclamă plătită, pentru simplul motiv că noi ne respectăm şi cititorii, şi blazonul!)
În fine, hai să lămurim şi chestiunea asta. Robert Turcescu nu va candida la Primăria Piteşti. Niciodată! Şi asta nu pentru că este un băsist odios care a lucrat în presă ca ofiţer acoperit al unui serviciu militar, deşi el nici măcar n-a făcut armata! Nici pentru că s-a comportat ca un nemernic în cazul tragediei de la Clubul Colectiv, când a declarat ca un scelerat că numărul morţilor este mult mai mare, dar cadavrele au fost ascunse de autorităţi pentru a nu fi amplificate tensiunile din stradă!
Nu, lui Robert Turcescu nu-i pasă de aşa ceva! El nu dă doi lei pe deontologie! Dacă ar avea vreo şansă, ar candida şi sub sigla UDMR! Dar… nu are!
În 2012, colonelul sub acoperire, pe atunci nedemascat, a fost ofertat de PDL Argeş, dar a respins propunerea. Pentru că sondajele arătau că PDL este în picaj liber, iar candidatura lui ar fi fost un eşec total.
Argeşenii nu dau doi lei pe acoperitul Turcescu Robert. Iar el ştie acest lucru! Chiar dacă notorietatea lui este semnificativă, este vorba despre o notorietate negativă! Robert Turcescu n-ar obţine mai mult de 2-3% din voturi, procentaj cu care n-ar reuşi să intre nici măcar în Consiliul Local Piteşti, ca independent.
De ce totuşi se vine pe piaţă cu astfel de dezinformări? Simplu: pentru că jurnalişti fără niciun fel de respect faţă de deontologie îi fac astfel reclamă unui partid mic şi fără notorietate, legându-l de un nume cu rezonanţă în comunitate. Adică cineva dă bani, mulţi bani, iar nişte consultanţi au lansat în mass-media o nouă petardă electorală menită să-i facă pe argeşeni să vorbească din nou despre o formaţiune politică aproape anonimă.Turcescu_nu_candideaza_2
Un lucru trebuie reţinut aici. Politicienii îşi fac reclamă cum pot şi cum ştiu. Consultanţii sunt plătiţi să născocească noi metode şi canale de transmitere a mesajelor. Cei care sunt cu adevărat de vină, cu adevărat incorecţi şi mincinoşi sunt jurnaliştii! Pentru că ei vă dezinformează şi de această dată în mod abject şi… conştient!
Vă promitem însă un lucru. Nu-i vom lăsa să vă mintă nici măcar o singură dată în cele două campanii electorale de anul viitor. Pentru că din cauza lor, a (dez)informatorilor de opinie, în Argeş s-a furat atât, s-a minţit atât şi s-a mituit atât!
D.M.D.

Lasa un raspuns