Ion Mînzînă – învins de baronii din PSD Argeş!

0
796

Ion Minzina fotoSunt momente în viaţă când nu poţi câştiga. Când, oricât de bun ai fi, un grup eterogen de combinagii, corupţi, rataţi şi viitori puşcăriaşi îşi dă mâna pentru a te înfrânge.
Ion Mînzînă n-a reuşit ieri să ajungă preşedinte al PSD Argeş. A obţinut doar cu 111 voturi mai puţin decât Şerban Valeca (409 faţă de 520). Susţinut de cea mai puternică organizaţie social-democrată, PSD Piteşti, şi de primarii din sudul judeţului, Mînzînă a reuşit un rezultat memorabil. În sensul că, pentru prima oară în ultimii 15 ani, PSD Argeş este o organizaţie în care există doi poli de putere sensibil egali.
Până acum, pe vremea rivalităţii dintre Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc, primul conta întotdeauna pe mai mult de trei sferturi din voturile social-democraţilor argeşeni. Acum avem un echilibru aproape perfect, echilibru alterat la alegerile de aseară de presiuni, jocuri de interese, ticăloşie şi golănie.
Victoria lui Şerban Valeca este o victorie a la Pyrrhus! O victorie obţinută cu concursul baronilor din PSD Argeş, o victorie care n-a făcut altceva decât să adâncească şi mai mult ruptura dintre PSD Piteşti şi organizaţiile aliate, pe de o parte, şi gaşca autarhică a deputaţilor cu dosare penale şi primarilor gen Gheorghiţă Boţârcă, figuri sinistre de care PSD trebuie să scape pentru a se moderniza cu adevărat şi a deveni un partid atractiv pentru tineri şi oameni de valoare, nu numai pentru DNA!
Din nefericire pentru PSD, au câştigat din nou cei care pierd alegerile pe bandă rulantă, reprezentanţii organizaţiilor care nu-şi plătesc nici măcar cotizaţiile, sforarii cu câteva sute de voturi care vor puterea ca să nu fie traşi la răspundere pentru lipsa lor de rezultate.
Ion Mînzînă rămâne întotdeauna o soluţie pentru PSD Argeş. Şerban Valeca, însă, nu va putea fi niciodată mai mult decât a fost şi până acum: o glumă politică. Şi foarte curând acest lucru va deveni clar pentru toţi cei care ieri n-au avut curajul să reziste la promisiuni. Sau, după caz, la presiuni!
D.M.D.