Iohannis s-a sucit: nu mai vrea anticipate!

0
396

Aseară, în Piaţa Universităţii, preşedintele Iohannis s-a sucit: nu mai vrea anticipate!

• Motivul? Nu mai are nevoie de alegeri, are acum susţinerea trădătorului naţional Gabriel Oprea şi a partidului său de traseişti ordinari.
• Spre cinstea lor, protestatarii s-au prins că preşedintele îi manipulează într-un mod ordinar, l-au huiduit şi i-au cerut demisia!
presedintele_IohannisDupă şapte zile de proteste, niciun om sănătos la cap nu mai are niciun dubiu. În stradă, tinerii frumoşi şi liberi sunt doar umplutura. Sunt doar masa de manevră, credulii scoşi în stradă de manipulatorii de profesie aflaţi pe statele de plată ale fundaţiilor finanţate de George Soros. Se repetă scenariile deja consacrate în cazurile Roşia Montană şi protestelor împotriva exploatării gazelor de şist, când s-au făcut repetiţiile generale pentru… ceea ce se întâmplă astăzi.
Mă întreb şi eu: oare există cineva atât de prost, atât de orb încât să nu vadă că manifestaţiile din aceste zile au confiscat practic o tragedie naţională şi o folosesc drept pretext pentru revendicări politice?!
Iată cine a făcut parte din delegaţia care s-a întâlnit la Cotroceni cu Klaus Werner Iohannis, preşedintele turist al României:
Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicușor Dan (Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul!”), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii), Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu („Salvaţi Dunărea şi Delta!”), Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar (Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Asociaţia „Pro Infrastructura”), Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GSD), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoş Slăvescu, medic, Octavian Berceanu.
Ce legătură au ăştia cu protestatarii? Ce treabă au ei cu tragedia din „Colectiv”? Sorin Ioniţă, Liviu Mihaiu, Andrei Cornea etc. sunt băsiști notorii, celebri pentru susţinerea celui mai sinistru regim politic din istoria postdecembristă a României. Pe cine dracului reprezintă ei acum? Nicuşor Dan nu este reprezentant al străzii, ci preşedintele unui partid politic înfiinţat de curând, căruia nu-i dăm numele pentru a nu-i face reclamă. Cum să reprezinte el un ONG la consultări atâta vreme cât este şi liderul unui partid politic? Ca o paranteză, trebuie totuşi subliniat că în România Constituţia îl obligă pe preşedintele Klaus Werner Iohannis să desemneze un premier propus de alianţa politică sau partidul care deţine majoritatea în Parlament, nu unul propus de manifestanţii din Piaţa Universităţii, de ONG-urile aflate în buzunarul magnatului George Soros sau de acoperiţii serviciilor secrete care controlează în prezent, cu din ce în ce mai multă autoritate, protestele prin care a fost dărâmat Guvernul Ponta.
Aseară, preşedintele Klaus Werner Iohannis a mers în Piaţa Universităţii. Numai că, surpriză: din rândurile celor circa 2.000 de protestatari prezenţi s-au auzit huiduieli şi fluierături, precum şi strigăte de „Ruşine!” şi „Demisia”! Semn că românii s-au prins că preşedintele încearcă să se folosească de ei pentru a-şi pune guvernul lui!
Absolut fabulos a fost altceva. În timp ce protestatarii strigau că vor alegeri anticipate, preşedintele Klaus Werner Iohannis le-a transmis, fiind huiduit şi mai tare, că nu este chiar un susţinător al declanşării alegerilor anticipate!
Şi ştiţi de ce? Pentru că acum preşedintele nu mai are nevoie de anticipate. Îl are de partea sa pe Gabriel Oprea, trădătorul naţional, împreună cu formaţiunea sa politică sinistră, UNPR. Aşa că poate acum să-şi impună în Parlament guvernul său, în care vom regăsi toate jigodiile băsiste care s-au vopsit din portocaliu în galben şi care pozează acum în stâlpi ai liberalismului!
Vă întrebaţi poate de ce stau acasă cei care au protestat marţi şi miercuri în Bucureşti. Tocmai pentru că şi-au dat seama că, folosindu-se de indignarea lor reală şi justificată provocată de tragedia de la „Colectiv”, un preşedinte care pretinde că şi-a cumpărat şase case din meditaţii, susţinut de toţi penalii lui Băsescu, vrea să pună mâna pe toată puterea în România!
Dan Marius DONOIU

Lasa un raspuns