Inventatorul Șuțan Claudiu îl face mincinos în instanţă pe sindicalistul Bărbuceanu: „Ideea invenţiei este a mea!”

0
243
  • Într-un email adresat colegilor de sindicat, Bărbuceanu pretinde că el a inventat… sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri
  • Numele real al invenţiei este „Sistem antiseismic modular şi metodă de realizare a clădirilor antiseismice”!

Revenim astăzi asupra unicului caz din istoria cercetării universitare din România în care un inventator pretinde că şi-a adus o contribuţie semnificativă la realizarea unei invenţii, numai că nu ştie nici cum se numeşte invenţia, nici la ce foloseşte, nici cum poate fi folosită!!!

Nu, nu este o glumă proastă, ci este vorba despre cazul lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, liderul Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP), un personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaştem cu toţii de pe vremea când spunea despre Gigi Axinte că este un zidar necalificat, un prăduitor al fondurilor universităţii etc., după care l-a reevaluat brusc şi l-a numit profesor onorabil şi i-a devenit coleg de invenţie. Exact, este vorba despre acea invenţie despre care niciunul habar nu are, după cum vom dovedi în rândurile următoare.

Pentru început, ca să nu existe dubii, publicăm c.v.-ul didactic al sindicalistului Mircea Bărbuceanu. Omul nu este inventator consacrat, fiind deţinătorul unui singur brevet de invenţie, cel despre care vom dovedi că habar nu are. Atenţie, nu pentru că aşa spunem noi, ci pentru că aşa stau lucrurile! Propriile lui cuvinte dovedesc acest lucru cu prisosinţă!

Iată pasaje absolut savuroase din stenograma audierii reclamantului Mircea Bărbuceanu la Judecătoria Vâlcea:

Judecător: Puteţi preciza legătura dintre pregătirea dvs. profesională prin prisma invenţiei al cărei autor sunteţi?

Bărbuceanu: Da, doamna preşedintă. Eu sunt fizician. Iar mecanica e partea… (neinteligibil).

Judecător: Fizician…

Bărbuceanu: Sunt fizician. În această calitate am predat şi cursuri şi predau cursuri de elemente de inginerie mecanică şi rezistenţa materialelor.

(…) Judecător: Da. Puteţi preciza care a fost contribuţia dumneavoastră la lucrarea premiată la concursul de inventică de la Geneva?

Bărbuceanu: Evident, contribuţia mea a constat în idee. Au fost discuţii cu colegul meu Claudiu Şuţan, cu Gheorghe Axinte în calitate de constructor, material, deci contribuţii financiare directe ale mele şi la realizare. Deci am lucrat în calculator. Deci ca idee, material şi ideile au venit în comun, în condiţiile în care eu, Claudiu Şuţan şi Gheorghe Axinte împreună cu constructori, cu angajaţi de-ai lor am tot avut discuţii cu privire la tehnicitatea clădirilor. Deci constructori. Deci prima este construcţii.

Judecător: Dar sunt aspecte tehnice. Întrebarea era care a fost contribuţia dumneavoastră, dacă aţi avut idei pentru realizarea invenţiei?

Bărbuceanu: Deci trebuie idee, contribuţie la idei. Ideea a fost a tuturor. Constructorul a venit cu problema respectivă. Ideea ne-a aparţinut tuturor trei”.

Deci sindicalistul Mircea Bărbuceanu susţine că a fost o idee comună…

Să vedem ce spune adevăratul inventator, Claudiu Șuțan, autorul a zeci de invenţii:

Declaraţie martor Claudiu Şuţan:

„Judecător: Îi cunoaşteţi pe reclamanţii Bărbuceanu? Dar pe Axinte Gheorghe îl cunoaşteţi?

Şuţan: Da, da.

Judecător: Ce profesie au? Cu ce se ocupă?

Şuţan: Cu Mircea Bărbuceanu sunt coleg în departamentul de ingineria mediului şi simplă inginerie şi aplicaţii.

Judecător: Unde?

Şuţan: Universitatea din Piteşti.

Judecător: Deci sunteţi colegi.

Şuţan: Suntem colegi, da.

(…) Judecător: Sistem modular şi metodă de realizare a clădirilor antiseismice. Cine a fost cu ideea pentru această invenţie?

Şuţan: Eu. Eu, eu. Ideea este a mea”.

Cu alte cuvinte, ideea invenţiei a fost comună, zicea Mircea Bărbuceanu, numai că a fost contrazis la nici 10 minute de către INVENTATORUL Șuțan Claudiu, care a subliniat SUB JURĂMÂNT că invenţia este doar ideea lui! Cu alte cuvinte, autorul invenţiei îl face mincinos pe sindicalistul Bărbuceanu. Foarte tare, nu-i aşa?

Să continuăm:

Când a venit vorba să spună cum se numeşte invenţia sa, Bărbuceanu s-a încurcat grav. Într-un email trimis colegilor de sindicat, „inventatorul” a susţinut că invenţia sa se numeşte „sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri”.

În realitate, numele invenţiei este „Sistem antiseismic modular şi metodă de realizare a clădirilor antiseismice”.

Denumirea menţionată de Bărbuceanu este absurdă şi ilogică: nu poate exista un sistem seismic şi, de asemenea, o fundaţie poate fi eventual modulară (construită pe module!), dar în niciun caz antimodulară!!!

V-am spus că Mircea Bărbuceanu este senzaţional?! Şi încă nu aţi văzut nimic! Revenim vineri cu noi declaraţii fabuloase ale sindicalistului Mircea Bărbuceanu prin care acesta explică, într-o manieră demnă de un film suprarealist, cum au sărit el şi Jiji Axinte cu bănuţii necesari pentru invenţia despre care nu ştie nici cum se numeşte, nici la ce serveşte!

D.M.D.

Lasa un raspuns