Inundații în România: Intervenții în peste 100 de localități, 141 de oameni evacuați în urma ploilor de marți

0
99

Ministerul de Interne anunță că, în urma ploii de marți, s-a intervenit în aproape 100 de localități din 23 de județe, pompierii acționând pentru a evacua apa din case, curți și subsoluri, peste 100 de persoane fiind evacuate.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. marți, 10 iulie a.c.), efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în municipiul București și 98 localități din 23 județe (…). Pompierii și jandarmii au acționat pentru evacuarea apei din 33 case, 340 curți, 94 subsoluri și pentru curățarea a 7 drumuri și 38 fântâni. Cele mai multe intervenții au avut loc în județele Argeș, Gorj și Vâlcea unde a fost emis cod roșu de inundații. După emiterea codului roșu, comitetele județene pentru situații de urgență de la nivelul celor trei județe s-au reunit de urgență pentru dispunerea măsurilor de primă necesitate în contextul emiterii codului hidrologic”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marți s-a luat decizia evacuării preventive a 141 de persoane din orașul Băbeni din județul Vâlcea, după ce râul Bistrița a rupt un dig de protecție. Persoanele evacuate au fost cazate la rude. De asemenea, pentru prevenirea revărsării apelor, jandarmii și pompierii au ridicat șase diguri temporare în județul Sibiu și acționează pentru construcția unuia în județul Bacău.

„În județul Argeș, jandarmii și pompierii au intervenit în 9 localități în care s-au înregistrat probleme din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, efectivele MAI au evacuat apa care a inundat case, curți și subsoluri din șapte localități din județul Gorj”, mai specifică MAI.

Lasa un raspuns