Întrebarea de 400.000 de euro: Cum oare beneficiază Armand Chiriloiu de 500 de metri pătraţi defrişaţi pentru locuinţă şi dependinţe când legea nu-i permitea să defrişeze, la cei 2.000 de mp deţinuţi, mai mult de 100 de mp?!

0
180

Printre ameninţări la adresa celor care nu-l înghit şi prime grase oferite fidelilor, Armand Chiriloiu susţine sus şi tare că nu-i nimic în neregulă cu casa lui.

Evident, aşa este. Orice bugetar de 35 de ani avea bănuţii necesari cumpărării unei vile în Pădurea Trivale, în 2007, în perioada de vârf a boom-ului imobiliar. Preţul unei locuinţe cu o suprafaţă locuibilă egală cu suprafaţa însumată a 4 apartamente cu 4 camere nu putea fi mai mic, la acea vreme, de 400.000 de euro.

Dar alta este cea mai gravă problemă. După ce va arăta anchetatorilor documentele care dovedesc plata locuinţei, cu un preţ real, serios şi corespunzător zonei şi perioadei, Armand Chiriloiu va mai avea de explicat o bagatelă. Cum naiba a reuşit el să beneficieze de casă, curte, dependinţe, două locuri de parcare în pădure când legea nu permite scoaterea din fondul forestier a mai mult de 5% din suprafaţa terenului forestier pe care urmează să se facă o amenajare, nu mai mult de 200 de metri pătraţi?! Având în vedere că Armand Chiriloiu nu are nici 2.000 de metri pătraţi în Pădurea Trivale, el nu ar fi putut scoate, în mod legal, din fondul forestier mai mult de 100 de metri pătraţi.

Eu zic să mergem cu toţii să măsurăm. Iar dacă suprafaţa defrişată este de 3-4 ori mai mare, Armand Chiriloiu să binevoiască să plece din fruntea Direcţiei Silvice Argeş. Cu nevastă cu tot!

În altă ordine de idei, în Pădurea Trivale se taie stejar de peste 100 de ani în fiecare zi. Ne-am interesat şi am vorbit cu silvicultori serioşi care ne-au spus că, dacă cineva pretinde că se face „răritură”, atunci este un mincinos şi ticălos cât cuprinde, pentru că astfel de arbori nu se taie decât în cazuri extraordinare, limitativ prevăzute de lege!

În perioada imediat următoare, la Direcţia Silvică Argeş va fi cutremur. Cutremur mare!

D.M.D.

Lasa un raspuns