Într-un limbaj de ghetou, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu pretinde că ex-rectorul Barbu… îl mulgea pe magnatul Gigi Axinte şi susţine că 100 de lei pe an este o chirie rezonabilă pentru bunuri de peste 250.000 de lei

0
155

Lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, şeful Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, nu face deloc faţă stresului. În momentul în care presa l-a criticat, pe bună dreptate, pentru faptul că s-a făcut frate cu dracu’ (a se citi magnatul Gigi Axinte, cel pe care Bărbuceanu îl acuzase timp de aproape 10 ani că a primit ilegal, fără licitaţie, peste 10 milioane de euro direct de la ex-rectorul Gheorghe Barbu!), sindicalistul a intrat în panică. Şi a început să caute fel de fel de justificări bâlbâite pentru relaţia sa de amiciţie fierbinte cu cel pe care îl bălăcărea (aproape) ca la uşa cortului.

Într-o încercare de a se disculpa în faţa colegilor săi din SLUP, Bărbuceanu s-a lansat într-o serie de explicaţii penibile, gen: „Odată cu schimbarea conducerii universităţii, <<mulgerea>> acestuia de către vechea conducere a încetat. Au mai încercat şi mai încearcă câteva dintre tentaculele păstrate în continuare de actuala conducere – nu înţelegem DE CE – să continue vechile practici, dar, ştiindu-se monitorizat îndeaproape de noi, Gheorghe Axinte nu a cedat”.

Trecem peste limbajul de ghetou folosit de lectorul universitar doctor sindicalist (mulgerea??) fiindcă omul este celebru pentru derapajele verbale comise public. Dar chiar şi un „inventator” care habar nu are cum se numeşte pretinsa lui invenţie şi nici nu ştie exact la ce foloseşte, cum este distinsul domn Bărbuceanu, ar trebui să ştie că, în relaţia Axinte-universitate, Axinte era cel care „mulgea”, nu cel „muls” (păstrăm limbajul academic al cadrului universitar!). Axinte primea milioane de euro fără număr de la ex-rectorul Gh. Barbu, şi nu fostul rector de la afacerist. Să înţelegem că Mircea Bărbuceanu avea probe certe că lucrurile funcţionau şi în sens invers? Pentru că doar un iresponsabil ar susţine ceva atât de grav fără probe temeinice! Dacă ştia ceva, nu cumva şi-a încălcat domnul de la sindicat obligaţia legală de a le semnala organelor abilitate ale statului posibilele infracţiuni de care a luat cunoştinţă?

Tot din acel moment, Gheorghe Axinte a respectat înţelegerile publice făcute cu noi – conducerea SLUP (în prezenţa mai multor colegi ce au participat la discuţiile iniţiale…): să ajute comunitatea universitară ori de câte ori are ocazia, fără nicio pretenţie materială, în contul profiturilor pe care le-a avut ani de zile în instituţia noastră. Ceea ce a şi făcut! Astfel, amintim printre acestea:

  • închirierea către SLUP (pe o sumă modică, dar nicidecum neglijabilă…) a bunurilor aflate în imobilul ACADEMICA;
  • eliberarea gratuită a Casei Universitarilor de mizeriile cu care a fost distrusă de dubletul Otobâcu-Barbu şi punerea acesteia în conservare (discuţiile anterioare cu alte firme care să efectueze aceste operaţii conduceau la o cheltuială a universităţii de circa 3 miliarde…)”.

Trebuie să recunoaştem că le zice bine sindicalistul. Dacă n-am şti cum stau lucrurile, ne-ar convinge şi pe noi. Totuşi… nu! Pentru că ştiţi care este suma modică, dar nicidecum neglijabilă cu care a închis Gigi Axinte gura SLUP? Ei bine, a oferit spre închiriere bunuri de peste 250.000 RON pentru o chirie ANUALĂ de 100 de lei, bani plătibili în data de 31 decembrie a fiecărui an! Adică fix …ula!

Eliberarea gratuită a Casei Universitarilor de mizerii” a constat de fapt în ridicarea de către ARGECOM a zeci de tone de materiale (au fost şase muncitori şi două autocamioane care au lucrat timp de aproape şase luni!!!). De fapt, Axinte a fost cel care s-a ales gratis cu bunuri importante! Celor care nu cred acest lucru le sugerez să facă o plimbare până la Casa Universitarilor şi să compare ruina de astăzi cu localul luxos existent pe vremea când era deţinut de Daniel Otobâcu!

După cum se vede, bietul Mircea Bărbuceanu se apără cu o maximă lipsă de talent. Şi încă nu aţi văzut nimic, pentru că partea mai frumoasă abia urmează.

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns