Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a controlat 92 de societăţi de construcţii şi a aplicat amenzi de 72.000 lei

0
315
  • Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fiind aplicate 9 amenzi în valoare de 130.000 lei

În perioada 01.03-15.12.2015 s-a desfăşurat Acţiunea Naţională privind verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a desemnat în cadrul acţiunii respective doi inspectori de muncă, aceştia efectuând controale la sediile şi punctele de lucru ale societăţilor având domeniul de activitate construcţii, cu următoarele rezultate:

Au fost controlate în total 92 de societăţi, au fost dispuse 71 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au fost aplicate 17 amenzi în valoare de 72.000 lei.

Au fost oprite din funcţiune două echipamente de muncă, iar la unul dintre şantierele temporare, aflat în Piteşti, str. Vasile Lupu nr. 49, a fost dispusă măsura de sistare temporară (până la remedierea deficienţelor) a lucrărilor în fundaţie. Această deficienţă condusese la surparea unei porţiuni din mal şi totodată la deteriorarea unui perete al unei construcţii aflate în vecinătate. Nu au fost victime, dar ar fi putut fi, evenimentul respectiv fiind cercetat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş ca fiind un incident periculos.

În urma cercetării au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei, pentru neasigurarea corespunzătoare a malurilor şi pentru lipsa coordonatorului în materie de securitate şi sănătate în muncă.

Totodată, cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fiind aplicate 9 amenzi în valoare de 130.000 lei.

C.S.

Lasa un raspuns