Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 350.000 de euro într-o săptămână

0
274

18 feb Inspectia MunciiInspecția Muncii a desfăşurat, în perioada 8-12 februarie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 354.363 de euro, adică 1.559.200 de lei. Au fost depistate 122 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.041.200 de lei din care 720.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 380 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 518.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a dispus sistarea activităţii la locurile de muncă din două secţii de producţie ale unei societăţi cu obiect de activitate injecţia de mase plastice. Totodată, inspectorii de muncă sibieni au demarat investigaţiile pentru a stabili exact condiţiile în care 22 de angajaţi au fost intoxicaţi.

Aplicăm legea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar efortul nostru este să primeze întotdeauna sănătatea şi siguranţa lucrătorilor. Fiecare măsură are un rol şi un scop bine determinat. La fel şi fiecare sancţiune contravenţională aplicată. Sfătuim angajatorii să pună pe locul al doilea profitul când e vorba despre viaţa şi sănătatea oamenilor angajaţi. Nicio diminuare a câştigului material nu poate justifica neglijenţa sau precaritatea legate de condiţiile de muncă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

C.S.

Lasa un raspuns