Însărcinată. Locație: orfelinat. Vârsta: 15 ani. Autor: necunoscut

0
559

insarcinata-1             De parcă nu am mai văzut-o și pe-asta până acum! Cred că știm deja că tinerele din România preferă să devină mame la vârste foarte fragede, încă din copilărie chiar, probabil pentru a crea o relație cât mai apropiată cu al/ai lor copil/copii. Diferența mică de vârstă ajută mult în acest sens. Așa că să fii însărcinată la 15 ani nu e atât de surprinzător pe cât ne-am aștepta. Când însă proaspăta viitoare mămică este o copilă de la un orfelinat, iar tatăl nu pare a fi cunoscut, niște semne de întrebare se nasc…

Noul an școlar a adus la Centrul de tip familial din Valea Mare, Ștefănești, un foarte tânăr nou membru. Atât de tânăr că nici măcar nu s-a născut încă! Se pare că o minoră în vârstă de 15 a decis să facă marele pas și în prezent este însărcinată în 4 luni. Întrebări, curiozități, probleme. Cam așa a sunat revederea cu ai săi colegi și cadre didactice pentru Gabriela N., viitoarea mămică, atunci când s-a întors din vacanță. Directoarea centrului, Carmen Bucur, spune că minora și-a petrecut vacanța de vară la domiciliul mamei sale. Când s-a întors în Ștefănești, însă, proporțiile luate în timpul verii i-au dat de gândit directoarei, așa că tânăra a fost supusă unui control medical de rutină și unui test de sarcină. Rezultatul: pozitiv.

Deși se presupune că minora a fost monitorizată pe toată perioada vizitei la a sa mamă, adevărul este unul ceva mai diferit. Chestionată în legătură cu o întrebare ce se află pe buzele tuturor (cine este tatăl?), tânăra Gabriela N. părea să sufere inițial de o amnezie temporară și să nu își amintească cu cine s-a iubit. Sarcina să fi fost de vină?! Totuși, cu memoria împrospătată și o atenție deosebită pentru detalii, copila însărcinată a relatat că l-a cunoscut pe Facebook (unde altundeva?!), s-au îndrăgostit și s-au iubit. Timp de aproximativ două luni, la Hotelul Montecarlo din Pitești. El, divorțat, din Râmnicu-Vâlcea, lucrează în Italia. Ion Măriuță, 40 de ani. Ea, Gabriela, minoră, 15 ani. Iubire atât de mare, că acum nu vrea să mai audă de el.

Și cum venirea pe lume a unui copil este mereu motiv de bucurie, chiar și atunci când mama este tot un copil, s-a pus deja la cale un plan. Copila însărcinată va păstra copilul, care va fi botezat de directoarea centrului și crescut de mama tinerei. Aceasta (adică Gabriela N.) intenționează să își continue studiile și chiar să urmeze și o facultate, după cum chiar ea afirmă. Și dacă tot ne-am revenit din uimire, vă mai aducem la cunoștință câteva lucruri. Tânăra mai are acasă 9 frați, frați care au însă tați diferiți, iar escapadele ei amoroase nu au început tocmai în această vară: anul trecut aceeași Gabriela N. a fugit timp de o lună de la centru și a fost dată în urmărire generală.

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș va fi informată în legătură cu cele întâmplate și va fi depusă o plângere împotriva lui Ion Măriuță, iubitul de 40 de ani al minorei de 15. Acesta va fi cercetat pentru infracțiunea de întreținere de relații sexuale cu o minoră și va putea fi adus prin intermediul Interpol dacă într-adevăr acesta se afla la muncă în Italia.

Ce soartă va avea copilul cu o mamă minoră și un tată ce fuge de justiție? Să îi urăm noroc și să îi ținem pumnii strânși, căci probabil va avea nevoie micuțul…

Redactor: Tudor Andrei                                                                                                               

Lasa un raspuns