Indiferent cine l-ar susţine, Tudor Pendiuc nu poate fi desemnat candidatul PSD la funcţia de primar al Piteştiului!

0
324

La una dintre conferinţele de presă ale PSD Argeş, Gheorghiţă Boţârcă de la Topoloveni a susţinut că, în locul primarului Tudor Pendiuc, el ar candida la Primăria Municipiului Piteşti. Chiar ieri am auzit un alt social-democrat susţinând că Pendiuc poate candida la un nou mandat de primar al Piteştiului dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi va da acordul!

Ei bine, dincolo de faptul că Gheorghiţă Boţârcă vorbeşte despre lucruri care nu-l privesc (pentru că nici noi, piteştenii, nu propunem primari la Topoloveni sau aiurea!), lucrurile nu stau deloc aşa!

Dacă PSD vrea să mai reprezinte ceva în judeţul Argeş, trebuie să se comporte ca un partid responsabil. Dacă se va face de râs încălcându-şi nonşalant propriul statut şi propriile reguli de desemnare a candidaţilor, atunci partidul nu merită să fie votat.

Iată doar câteva dintre nenumăratele motive esenţiale pentru care Tudor Pendiuc nu poate fi desemnat de PSD drept candidat la alegerile locale din iunie:

  • La propunerea preşedintelui Liviu Dragnea, conducerea PSD a stabilit că NU POT FI DESEMNAŢI drept candidaţi ai partidului în alegerile locale sau parlamentare persoane anchetate pentru corupţie. Ori Tudor Pendiuc este judecat pentru CORUPŢIE, fiind acuzat nu doar că a provocat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro municipalităţii, ci şi că a primit mită un apartament de lux şi un sac cu bani de la magnatul Valentin Vişoiu!
  • Tudor Pendiuc nu poate fi primar al Piteştiului pentru că, după cum „Ziarul de Argeş” a arătat în exclusivitate, edilul nu are dreptul de a iniţia hotărâri de Consiliu Local! Adică nu poate să-şi facă datoria de primar!
  • Popularitatea edilului Tudor Pendiuc s-a prăbuşit dramatic, fiind undeva pe la 30% din intenţia de vot faţă de peste 65% cât avea înainte să fie reţinut de DNA şi apoi arestat de instanţă pentru mai bine de 8 luni! Chiar dacă ar reuşi să ajungă primar, beneficiind de legea „primului tur”, scârba piteştenilor de bună-credinţă şi ostilitatea electoratului tânăr (care doreşte pe bună dreptate reformarea clasei politice şi promovarea unui alt gen de politicieni!) ar afecta dramatic popularitatea PSD în Argeş pentru multă vreme. Lucru pe care partidul nu şi-l poate permite! Fără a mai vorbi despre faptul că procesul lui Pendiuc va fi finalizat în scurt timp şi, cel mai probabil, în conformitate cu probele existente, se va termina rău de tot pentru (încă) primarul Piteştiului.
  • Când accentul se pune pe figuri noi, pe oameni capabili şi cu mentalitate modernă, să îndrăzneşti să le propui piteştenilor un candidat cu o imagine varză şi cu o condamnare care-i atârnă ca sabia lui Damocles deasupra capului, care locuieşte într-o vilă cu o suprafaţă egală cu suprafaţa însumată a opt apartamente cu patru camere, cu o viaţă personală discutabilă, înseamnă să jigneşti incalificabil electoratul piteştean!
  • În lunile următoare, Tudor Pendiuc va fi ridicat, foarte probabil, într-un alt dosar penal, în care s-au luat deja zeci de declaraţii şi în care prejudiciul se ridică tot la milioane de euro. Nimeni din PSD, nici măcar Liviu Dragnea, nu-şi poate permite să ignore multiplele probleme cu legea ale edilului de la Piteşti!
  • Organizaţia PSD Piteşti, cea mai puternică organizaţie social-democrată din România (după rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale!), nu-l va accepta pe Tudor Pendiuc drept candidat nici în ruptul capului. Indiferent cine-l va susţine, pesediştii piteşteni nu vor face nici campanie şi nici măcar nu vor vota pentru Pendiuc! De ce? Pentru că, potrivit statutului partidului, organizaţia municipală este cea care stabileşte cine este candidatul pentru funcţia de primar al Piteştiului! Orice desemnare peste voinţa PSD Piteşti este antistatutară, antidemocratică şi inacceptabilă!

Revenind la Gheorghiţă Boţârcă, ca piteştean, i-aş spune bancul cu bascula, în ideea că poate înţelege dracului să-şi vadă de treabă şi să se ocupe de feuda lui. Mă abţin totuşi, în ideea că, poate, în al doisprezecelea ceas, va înţelege şi el că să-ţi dai cu părerea despre lucruri care nu te privesc nu este nici o dovadă de înţelepciune, nici una de curaj. Ci eventual una de…!

D.M.D.

Lasa un raspuns