Încă 1 milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Adjudecat!

0
355

Află unde se duc banii din rectificarea bugetară a Capitalei! 

Rectificarea bugetară a fost aprobată luni, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Propunerile de rectificare bugetară au fost aprobate cu 32 de voturi pentru, o abţinere şi 13 împotrivă.

În deschiderea şedinţei,  primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre domeniile care vor primi bani în plus, în urma rectificării.

Astfel, şase milioane de euro vor fi fi alocaţi pentru sprijinul copiilor cu handicap, 4,4 milioane de euro pentru Spitalul „Carol Davila”, 3,8 milioane de euro urmează să fie daţi RADET, pentru eficientizarea şi modernizarea centralelor termice. 

Pentru terminarea construcției impunătoarei Catedrale a Mântuirii Neamului se vor aloca încă un milion de euro din bugetul Capitalei.

În plus, 2,8 milioane de euro se vor folosi pentru achiziţia a 12 utilaje de topit zăpada (şase de mare capacitate şi şase de capacitate redusă).

Alte 2,7 milioane de euro vor fi alocaţi Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), pentru dotarea cu aer condiţionat a maşinilor de transport public. „Întregul program este evaluat la 20 de milioane de euro. Continuăm şi anul viitor, până când niciun transport public nu va fi lipsit de aclimatizare”, a explicat Firea.

Primarul Firea a propus ca două milioane de euro să fie cheltuiţi pentru construcţia a şase parcări subterane sau supraetajate, ce ar urma să fie amplasate în fiecare sector al Capitalei, iar un milion de euro să fie alocaţi pentru achiziţia a şase salvări.

„Nu s-a tăiat niciun leu de la şcoli sau spitale. Sumele care au fost relocate s-au referit la şcolile care au primit finanţare de la Guvern. Pentru a nu avea dublă finanţare am solicitat primăriilor de sector sa indice alte şcoli care necesită finanţare”, a mai declarat Gabriela Firea.

 

Lasa un raspuns