Inamicii Piteşti Mall-ului au trecut la golănii de Ferentari: Bucureştenii de la Eco-Civica pretind cu nesimţire că locuitorii din Tudor vor fi agresaţi vizual de o construcţie ultramodernă şi de un complex rezidenţial de locuinţe ridicate acolo unde astăzi sunt un teren viran şi o fabrică dezafectată, un peisaj dezolant!

0
210

Mall-ul din Tudor Vladimirescu este de departe cea mai aşteptată investiţie pentru comunitatea piteşteană. Cele 80 de milioane de euro (care vor transforma zona industrială semiabandonată Lânăriei în cea mai dinamică zonă comercială a municipiului), cele peste 1.200 de locuri de muncă oferite piteştenilor, sutele de apartamente care vor fi disponibile în luxosul complex rezidenţial care va fi ridicat lângă mall de investitorul Prime Kapital Emerald, pasajul rutier cu patru benzi care va uni cartierul Tudor Vladimirescu cu zona Fraţii Goleşti-Prundu, toate acestea reprezintă un câştig incontestabil pentru locuitorii Piteştiului!

Nu mai vorbim aici de sutele de miliarde ce vor fi plătite anual bugetului local sub formă de taxe şi impozite (impozite pe clădiri, cotă parte din impozitul pe salarii etc.), bani care se vor regăsi tot în investiţii necesare comunităţii: străzi, parcări, parcuri, locuri de agrement etc.

Ei bine, toate acestea sunt puse sub semnul întrebării de nişte procesomani notorii. De ONG-ul din brigada veselă a lui Nicuşor Dan, o fundaţie transformată într-o adevărată coloană a cincea a societăţii civile inutile, folosită de indivizi cu interese obscure în torpilarea unor proiecte de anvergură.

În cazul Piteşti Mall, cea mai importantă investiţie privată din istoria municipiului, cancerul care atacă proiectul poartă un nume deja celebru: Eco-Civica!

Ce este Eco-Civica? Este un ONG care pretinde că militează pentru protecţia spaţiilor verzi, a patrimoniului şi a drepturilor omului, cu activitate în Bucureşti. De la jumătatea anului 2018 ne-am trezit cu ei la Piteşti, fiind vârful de lance al campaniei împotriva mall-ului din Tudor. Cel care conduce ostilităţile în războiul bucureştenilor cu Piteşti Mall este un anume Dan Trifu, vicepreşedintele Eco-Civica.

Dan Trifu, prin Eco-Civica, a participat la toate dezbaterile publice ale proiectului, a înaintat mai multe scrisori către Agenţia de Mediu împotriva proiectului, erijându-se în reprezentantul locuitorilor din Tudor Vladimirescu, şi a contestat avizul de mediu eliberat în ianuarie 2019.

Argumentele aduse de Eco-Civica împotriva proiectului sunt, scuzat să-mi fie limbajul, nişte cretinisme abjecte:

  • lipsa studiilor de impact asupra mediului;
  • afectarea habitatului păsărilor de pe Lacul Piteşti;
  • poluarea fonică;
  • poluarea vizuală;
  • periclitarea sănătăţii cetăţenilor din cauza activităţilor de construcţie.

Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns! Cred că nu există printre piteşteni cineva atât de credul, ca să nu spun de-a dreptul idiot, care să creadă că gaşca asta de „terorişti” ai societăţii civile din Bucureşti, implicaţi în sabotarea a nenumărate investiţii importante, a venit la Piteşti că nu mai putea dormi de grija păsărilor sau de faptul că locuitorii din Tudor vor fi agresaţi vizual de o construcţie ultramodernă şi de un complex rezidenţial de locuinţe ridicate acolo unde astăzi sunt un teren viran şi o fabrică dezafectată, un peisaj dezolant. Adică să nu mai poţi tu, piteşteanul, să admiri nişte hale dărăpănate, nişte fiare ruginite şi nişte munţi de moloz? E de netolerat, nu-i aşa?

Mâine ne vom lămuri împreună cine dracului sunt oamenii ăştia, care n-au nicio treabă cu Piteştiul, care n-au nicio legătură cu comunitatea noastră şi care, până la urmă, n-au niciun drept să lovească în interesul piteştenilor! Vom râde de ei, vom râde de Dan Trifu, vom râde de prostiile mâzgălite de el pe hârtiile scrise în numele nostru fără ca nimeni să-l fi rugat să ne reprezinte comunitatea în relaţie cu anumite instituţii publice!

Intraţi şi mâine pe www.ziaruldearges.ro pentru că altfel nici nu ştiţi ce pierdeţi!

D.M.D.

Lasa un raspuns