In sfarsit! Alocatia pentru fiecare copil va fi de 100 de euro!

2
896

alocatia_100_euroDupa ani de zile de asteptare si speranta ca alocatia pentru copiii din Romania va fi una decenta, iata ca visul pare sa se realizeze: senatorul Ionel Agrigoroaiei a initiat un proiect de lege prin care doreste ca fiecare copil sa beneficieze de o alocatie de 100 de euro, din momentul nasterii sale si pana cand isi finalizeaza studiile.

Exista, insa, si o conditie pentru alocatia de 100 de euro: copilul sa nu aiba absente la scoala!

Banii nu ar fi virati intr-un cont apartinand parintilor sau tutorelui legal, ci ar fi primiti sub forma de tichete cu o destinatie prestabilita: o anumita parte din bani pentru alimente, o suma pentru haine si o alta pentru rechizite scolare.

Iata ce declara senatorul initiator al proiectului de lege: “Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”.

De unde sa facem rost, insa, de bani pentru alocatia de 100 de euro? Acelasi senator vine cu cateva idei: sa se recupereze banii gasiti de Curtea de Conturi, sa apelam la cei 80 de milioane de euro destinati panselutelor, accizarea taxei de viciu cu 0,05 bani. Proiectul de lege urmeaza a fi dezbatut.

2 Comentarii

  1. 80 de milioane de euro pentru panselute????!!!!?!?!?! hello politicienilor tara noastra are nevoie de panselute sau de autostrazi???

  2. Alocatia actuala este o suma simbolica pentru un parinte decent, cu copiii la o gradinita de stat, nu cu cheltuieli vulgare, insa nici in extrema cealalta. Chiar ar fi cazul sa nu ne mai fie jigniti copiii de catre statul roman.

Lasa un raspuns