În scandalul Chiriloiu bagă capul în poză agresiv şi la intimidare fostul şef de la „Doi şi-un sfert” Argeş George Păltineanu. Degeaba!

0
95

În urma campaniei noastre de presă menite să elibereze Direcţia Silvică Argeş de dictatura lui Armand Chiriloiu am constatat un lucru incredibil. Omul acesta a reuşit, în mai puţin de 6 ani, să distrugă orice urmă de coloană vertebrală la sutele de angajaţi silvici din Argeş. Niciunul dintre angajaţii DS Argeş nu are curaj să i se opună pe faţă lui Chiriloiu, deşi legea i-ar proteja pe toţi cei care ar demasca abuzurile. Nimeni nu are curaj să iasă public şi să vorbească despre faptele grave care sunt comise în mandatul acestui bugetar cu vilă în Pădurea Trivale, apartament în Bucureşti, apartament în Curtea de Argeş şi aproape 14.000.000.000 lei în conturi!

Deocamdată fac o precizare. Pe pagina de facebook a ziarului a fost postat un comentariu agresiv şi injurios semnat de cineva care se pretinde a fi comisarul-şef George Păltineanu, fostul şef de la UM 0215 Argeş. O să consider că persoana care ne-a scris este chiar bossul de la „Doi şi-un sfert” şi o să-i răspund aici, cât voi putea de laconic.

În ceea ce mă priveşte, articolul este mincinos şi calomnios”, susţine comisarul-şef, excesiv de politicos cum îl cunoaştem cu toţii. N-am înţeles exact unde sunt minciunile şi calomniile, dar întotdeauna există instanţa de judecată la care se poate apela, în cazul în care cineva se simte lezat de… libertatea presei!

Totuşi, nu are Armand Chiriloiu casă în Pădurea Trivale? N-a defrişat el mai mult decât prevede legea (5%, dar nu mai mult de 200 de metri!)? Nu a fost distinsa lui soţie condamnată în primă instanţă la 3 ani de puşcărie? Nu are Chiriloiu dosar penal la DNA (aici fac o micuţă rectificare: este vorba despre dosarul 187/p/2014 nu 186/p/2014)? Nu a fost el cercetat pentru braconaj de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş (unde dosarul a fost fâsâit din motive de… expertize)? N-a angajat-o Chiriloiu pe nevastă-sa la Ocolul Silvic Piteşti chiar în perioada în care arunca pe drumuri zeci de lucrători silvici oneşti de care, chipurile, nu mai era nevoie?

Toate aceste acuzaţii sunt adevărate, vă garantez cu 20 de ani de jurnalism de investigaţii, onest şi totdeauna dezinteresat.

Uitând totuşi că nu vorbeşte cu miliţienii pe care-i ancheta pe vremuri, comisarul-şef Păltineanu ne somează: „Am trimis prin poştă o solicitare la care aştept răspuns (încă nu am primit-o, nota redacţiei). Doresc să aflu în ce combinaţie sunt eu cu dl. Armand Chriloiu şi cum i-am asigurat eu protecţie la nivel înalt acestuia. Publicul poate să înţeleagă că DMD (autorul) are indicii că eu i-am asigurat protecţie domnului Chiriloiu, încălcând legea, cu ocazia exercitării atribuţiilor mele de serviciu”.

Mai că ni s-a făcut frică… Şi totuşi, ce am scris noi de s-a atacat aşa rău dl. Păltineanu? Exact asta: „gaşcă din care face parte şi tovarăşu’ Păltineanu, ex-Doi şi-un sfert”. Adică faptul că domnia sa, lumina contrainformaţiilor din Argeş, face parte dintr-o gaşcă ce cuprinde personaje ca senatorul Iani Popa, fostul şef al IPJ Argeş Petre Ioanițescu, directorul Direcţiei Silvice Argeş Armand Chiriloiu, vreo doi-trei primari cărora, din motive foarte interesante, nu le-am dat încă numele.

N-am spus niciodată că George Păltineanu i-a asigurat protecţie lui Chiriloiu încălcând legea, aşa cum se victimizează degeaba domnia sa, şi nici n-am pretins că la „Doi şi-un sfert” şi-a încălcat cineva atribuţiile de serviciu. Publicul nu poate înţelege altceva decât ce-am scris noi pentru că… n-are cum!

Ce înseamnă „gaşcă”? Ei bine, în niciun caz ceva care să poată aduce un prejudiciu imaginii luminoase a comisarului-şef. E vorba despre oameni care se frecventează, care ies împreună, care sunt amici, merg la o vânătoare etc. Mulţumit?

Este adevărat, campania noastră fiind la început, n-am investigat în profunzime natura relaţiei dintre domnii Chiriloiu şi Păltineanu. Aşa că este cel puţin ciudat să sari în sus înainte de a fi acuzat de ceva, nu-i aşa? Pentru că şpriţul cu Iani Popa şi cu Ioanițescu doar cu greu poate fi considerat acuzaţie…

În fine, promit că, dacă descopăr ceva care vă incriminează, vă anunţ imediat, domnule comisar-şef!

În cazul domnului Ioanițescu este ceva mai complicat. Este vorba despre o casă în pădure, despre o scoatere din fondul forestier pe care eu o consider demnă de o investigaţie serioasă, despre un teren de peste 4.500 de metri pentru care a existat un proces, iar persoana păgubită pretinde (iar eu o cred!) că domnii Chiriloiu şi Ioanițescu au făcut echipă atunci când l-au vizitat şi l-au indus în eroare. Asta o să scriu în curând, indiferent ce fost gradat va simţi nevoia să-şi arate muşchii şi să mă ameninţe cu cine ştie ce proces. (Nu intraţi în panică, nu mă refeream la dumneavoastră! Simt nevoia să fac precizarea după aproape fiecare rând, pentru că v-am văzut excesiv de sensibil.)

Revenim joi cu noi dezvăluiri despre don Armand Chiriloiu, el capo de la Direcţia Silvică Argeş. Intraţi pe www.ziaruldearges.ro, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

D.M.D.

P.S. De vreo cinci zile, trei sau patru dobitoci (nu reuşesc să disting bine vocile) mă sună de pe nişte cartele preplătite şi-mi transmit fel de fel de lucruri. Aţi reuşit: mă piş pe voi de frică!

Lasa un raspuns