În cadrul SJUP, s-a deschis secția externă COVID pentru pacienții asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară

0
77

Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a anunțat că, începând cu data de 1 iulie 2020, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară. Locația pentru această unitate a fost pusă la dispoziția SJUP cu titlu gratuit de către Primăria Pitești și, prin eforturile susținute ale întregului colectiv al SJUP, unitatea a fost amenajată astfel încât, pe 1 iulie, au fost deja transferați primii 13 pacienți.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mulțumit întregului personal al Spitalului Județean de Urgență Pitești, precum și managementului acestuia pentru că luptă în prima linie în aceste zile în care suntem cu toții greu încercați. Numai prin implicare responsabilă și muncă susținută, în condiții deloc ușoare, întregul personal medico-sanitar și auxiliar din cadrul SJUP, inclusiv cel care desfășoară activitate în alte unități sanitare din județ care nu dispuneau de resursele umane de specialitate, au făcut posibilă asigurarea asistenței medicale în contextul pandemiei de COVID-19.

,,Este momentul în care să mulțumesc tuturor colegilor mei medici, în primul rând, care au contractul de muncă la Spitalul Județean de Urgență Pitești și care, timp de aproximativ patru luni, au acceptat detașarea într-o altă unitate medicală, respectiv Spitalul Orășenesc Mioveni, atât în Secția de Boli Infecțioase, cât și în Compartimentul de Terapie Intensivă de la Mioveni. Activitatea medicală de la Mioveni s-a făcut, în exclusivitate, cu ajutorul și cu implicarea nemijlocită a medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Vreau să vă mai spunc că, până la sfârșitul acestei săptămâni, vom pune în folosință un Compartiment de Terapie Intensivă care să funcționeze în cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJUP, aflată la Centrul de Diagnostic și Tratament. Această măsură s-a luat la propunerea conducerii Spitalului Județean de Urgență, în primul rând dat fiind faptul că colegii noștri, medicii de la ATI nu mai pot să meargă către Spitalul Orășenesc Mioveni să asigure asistența medicală de specialitate. Și atunci, revenim la noi acasă, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

În contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în județul nostru, președintele Dan Manu a făcut din nou apel la responsabilitate, îndemnându-i pe argeșeni să respecte regulile de protecție. Mai mult, pentru a preveni și limita răspândirea virusului, în perioada următoare va fi stopată desfășurarea evenimentelor organizate de instituțiile de cultură din subordinea C.J. Argeș, inclusiv a celor în aer liber. Data la care se vor relua manifestările cultural-artistice urmează să fie stabilită și comunicată, în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului Argeș.

,,Dragi cetățeni, este o perioadă în care eu, personal, nu mi-am putut imagina că o vom traversa. Mă așteptam, sincer, cum mulți dintre dumneavoastă vă așteptați, ca, odată cu trecerea timpului, o bună parte din cei care au fost contaminați să se imunizeze și majoritatea cetățenilor să respecte recomandările de care trebuie să ținem cont privind prevenirea contaminării în masă. Din nefericire, nu s-a întâmplat așa. Este o perioadă foarte dificilă pentru asistența medicală din județul Argeș și vă dau numai câteva repere. Am transferat pacienți în alte spitale din afara județului Argeș, pe lângă ambulanțe, care, la un moment dat nu au mai făcut față, și cu elicoptere. Este un moment extraordinar de dificil și, cu această ocazie, fac apel din nou la respectarea regulilor de protecție: păstrarea distanțării fizice, purtarea măștilor în spații închise și evitarea aglomerațiilor.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Lasa un raspuns