În atenția Departamentului pentru Luptă Antifraudă, DNA, Parchetului, DGFP Argeș și a altor instituții care ar trebui să vegheze la respectarea legii: la Izvoru s-au comis fraude cu fonduri europene întinse pe ani și ani de zile!

0
125

Am primit la redacție mai multe telefoane și e-mail-uri prin care ni s-a semnalat existența unei foarte probabile fraude cu fonduri europene pe raza comunei argeșene Izvoru!

Iată, într-o manieră succintă, acuzațiile aduse de mai mulți locuitori ai comunei, persoane cu care am mai lucrat de-a lungul timpului și a căror bună credință am verificat-o!

,,Pe raza comunei Izvoru, jud. Arges, își desfașoară activitatea două entități juridice având ca obiect de activitate agricultura:

  1. PFA Marinescu Florina, cu sediul în com .Izvoru, sat Izvoru, nr.180 Argeș
  2. I.I. Bratu Valentin Bogdan, cu sediul în  Loc. IZVORU, sat Izvoru, nr. 335 Jud. Argeș.

Cele două persoane juridice au în exploatare suprafețe de teren (cca. 30-40 ha pașune), care nu au mai fost lucrate de mai mult de 5 ani, dar pentru care în toată această perioadă au încasat subvenții.

Nu s-au efectuat nici un fel de lucrari de întreținere obligatorii, aceste terenuri fiind pline de maraciniș și vegetație forestieră.

Mai mult, pe alte suprafețe de teren pe care aceștia le au în exploatare, au fost efectuate lucrări de arătură încă de la începutul lunii august, fără a respecta normele legale care nu permit aratul înainte de luna septembrie, dacă nu se și si însămânțează. 

Având în vedere cele menționate mai sus, vă solicităm să faceți demersuri, în calitatea dumneavoastră de jurnalist, pentru a se lua masurile legale în sensul verificării celor menționate si tragerii la răspundere  a persoanelor vinovate, ca urmare a faptului că,  o lungă perioadă de timp, aceste suprafețe de teren nu au fost exploatate si folosite conform destinatiei lor, dar pentru care s-au încasat fonduri europene.

Avem zeci de fotografii și mai multe filme. Totul confirma reclamațiile oamenilor.

Deci, vom solicita organelor de anchetă să demareze cercetări, inclusiv investigații penale la Izvoru!

Revenim, cu detalii!

D.M.D.