În ajunul campaniei electorale din 2012, Adrian Moisescu de la PDL a plătit facturi de 5.500.000 RON pentru lucrări fictive în aceeaşi zi în care a primit facturile!!!

0
303
  • Directorul Bogdan Gorunescu a descoperit fraudele, a refuzat să semneze inventarul şi a sesizat ministerul de resort
  • Curtea de Conturi a încercat să blocheze tunurile fostei echipe PDL, dar facturile au fost stornate fictiv, fără a fi recuperaţi şi banii plătiţi. După plecarea inspectorilor s-au facturat din nou sume fabuloase pentru lucrări care nu s-au executat niciodată!

Am anunţat ieri, în exclusivitate, descoperirea unei fraude uriaşe la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea. Fraudă care a demarat pe când la conducerea administraţiei se afla pedelistul Adrian Moisescu şi a rămas nesancţionată de toţi directorii care s-au succedat la conducere, cu excepţia lui Bogdan Gorunescu, Gorunescu fiind cel care a depistat prăduiala portocalie şi a adus-o la cunoştinţa ministrului de resort.

Concret, este vorba despre o suită de amenajări pe Valea Snagov, judeţul Ilfov, unde sunt lucrări plătite, dar neefectuate, a căror valoare totală bate spre 10 milioane RON!! Suma exactă va fi stabilită doar după ancheta Ministerului Apelor şi Pădurilor, care va avea loc în perioada următoare, în legătură cu această amenajare… inexistentă!

Pentru moment, dovedind fermitate şi determinare, directorul Gorunescu, spre deosebire de ceilalţi directori care s-au succedat la conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea după îndepărtarea din prim-plan a lui Adrian Moisescu, a refuzat să semneze inventarul fizic şi valoric ce se întocmeşte şi se depune anual la minister. În pofida presiunilor extrem de puternice şi a intervenţiilor de tot felul, Gorunescu a blocat combinaţia prin care, de mai bine de şase ani, erau sifonate fonduri uriaşe din bugetul administraţiei.

Dosarul Amenajării de pe Valea Snagov este unul care arată că, atunci când lupul ajunge paznic la stână (a se citi Adrian Moisescu este pus de PDL jupân peste o instituţie cu un buget enorm!), lucrurile vor scăpa de sub control. Nici măcar organele de control ale statului n-au fost, la acea vreme, capabile să oprească jaful!

Curtea de Conturi, aflată în control la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, i-a solicitat directorului Adrian Moisescu, în ianuarie 2012, stornarea unor facturi de 350.000 RON pentru că s-a constatat că nu trebuiau plătite. Un alt control ulterior al Curţii de Conturi s-a soldat cu o solicitare similară: stornarea unor facturi 1.700.000 RON!!!

Adrian Moisescu şi echipa lui s-au prefăcut că se conformează stornând imediat facturile în cauză. Numai că a fost o stornare fictivă având în vedere că banii n-au fost recuperaţi niciodată, aşa cum ar fi fost obligatoriu.

Mai mult, imediat după ce a încetat controlul Curţii de Conturi, în luna februarie 2012, firme de casă din anturajul PDL au facturat administraţiei nu mai puţin de 5.500.000 RON, iar în luna martie 2012 s-au facturat alte 2.200.000 RON. Facturile au fost achitate în zilele în care au fost emise, lucru care vorbeşte de la sine despre faptul că erau plăţi cu dedicaţie. (Nicăieri în istoricul instituţiilor şi regiilor din Argeş nu s-a mai pomenit o astfel de operativitate la plată. Facturile se verifică, se analizează la faţa locului situaţia lucrărilor, după care, în mod normal, are loc plata în termenul stabilit de comun acord, termen care nu poate fi, în niciun caz, pe loc!!!).

Având în vedere că este vorba despre luni de iarnă, în care nu se fac amenajări de anvergură, era practic imposibil să se realizeze (şi evident să se factureze!) lucrări atât de importante. Cu toate acestea, nimeni nu şi-a pus vreo întrebare, directorul Moisescu achitând conştiincios sumele facturate.

Evident, nu este nicio legătură cu faptul că, în nici două luni de la momentul acestor plăţi uriaşe, a avut loc debutul campaniei electorale, unde PDL a cheltuit monstruos, chiar dacă rezultatele au fost dezastruoase. Sau poate totuşi există o legătură? Cel mai bine ar fi să lăsăm totuşi concluziile în seama procurorilor, care îl vor chema în curând să dea explicaţii pe Adrian Moisescu, alias Aliodor Matolea.

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns