IMPORTANT! Toti cei pagubiti de Astra Asigurari isi vor primi banii inapoi pana la sfarsitul lunii februarie!

0
279

astra_asigurari_falimentTribunalul Bucuresti a publicat sentinta prin care a confirmat starea de faliment a Astra Asigurari. In cel mult 30 zile, procedura va fi definitiva, iar Fondul de Garantare va incepe sa plateasca despagubiri.

Avocatii lui Dan Adamescu, actionarul Astra, au o saptamana la dispozitie sa motiveze cele 2 apeluri formulate. Urmeaza ca instanta sa fixeze un termen de judecata, iar imediat ce Curtea de Apel se va pronunta definitiv asupra falimentului Astra, Fondul de Garantare a Asiguratilor va plati despagubiri pentru clientii Astra sau pentru persoanele afectate de asigurati Astra (soferii loviti de asigurati RCA la compania falimentara).

Fondul va avea de platit aproximativ 680 milioane lei, iar pana acum au depus cereri de despagubire circa 11.200 persoane, in conditiile in care Astra aduna 52.000 dosare de dauna.

Numai 1 din 5 pagubiti a facut cerere de despagubire la Fondul de Garantare. Au fost preluate peste 57.000 dosare, cu daune totale de aproximativ 150 milioane euro, dar institutia a 11.000 cereri de plata, estimate la 20 milioane euro.

Despagubirea maxima oferita de Fondul de Garantare este de 100.000 euro. Institutia vrea sa obtina 150 milioane euro din lichidarea Astra si a trimis deja o cerere la Tribunalul Bucuresti pentru a i se admite aceasta creanta.

Desi Astra Asigurari avea 3.600 potentiali creditori, au fost facute pana acum mai putin de 100 cereri pentru recuperarea banilor. Activitatea companiei de asigurari a fost suspendata in august 2015, de catre Autoritatea de Supravegere Financiara, pentru ca avea un coeficient de lichiditate de 100 ori mai mic decat cel legal.

Lasa un raspuns